KDP: Referandumla ilgili nihai karar için KYB’nin kararını bekliyoruz

KDP: Referandumla ilgili nihai karar için KYB’nin kararını bekliyoruz

Kürdistan Demokrat Parti Kürdistan’da bazı siyasi partilerin Referandum Yüksek Komisyonu için gönderecekleri parti temsilcilerini hala belirlememesinden yakınan Kürdistan Demokrat Partili (KDP) yetkililer Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin referandumla ilgili kararını vermesi gerektiğini belirtirken, YNK yetkilileri ise bu yılın sonunda bağımsızlık referandumun gerçekleşeceğini söylüyorlar.

KDP Sözcüsü Mahmud Mihemmed, Kürdistan’ın bağımsızlık referandumuyla ilgili nihai kararın verilmesi için KYB’nin kararı beklediklerini söyledi.

Mihemmed, YNK’nin referandumla ilgili kararını vermesi gerektiğini, YNK’nin kararını verdikten sonra siyasi partilerin referandumla için nihai kararın vermesi için çok taraflı toplantıların başlayacağını söyledi.

KDP’nin zaman kaybetmeye tahammülünün olmadığını vurgulayan Mihemmed, YNK’nin kararından sonra komisyona üye göndermeyen partilerin de temsilcilerini belirleyeceklerini söyledi.

Öte yandan Goran (Değişim) Hareketi ise komisyonun çalışmalarına başlaması için Kürdistan Parlamentosu’nun aktifleştirilmesini şart koşuyor.

Goranlı yetkililer, parlamentonun aktifleştirilmemesi durumunda Referandum Yüksek Komisyonu’na üye göndermeyecekleri tehdidinde bulunuyorlar.