Kürdistan Anti Terör'den İran saldırılarına ilişkin açıklama

Kürdistan Anti Terör’ün Doğu Kürdistanlı parti karargahlarına yönelik yapılan hava saldırısına ilişkin açıklamasında, İran’ın saldırısı dolayısıyla aralarında hamile kadınların da olduğu en az 13 kişinin yaşamını yitirdiği 58 kişinin de yaralandığını bildirildi.

Kürdistan Anti Terör'den İran saldırılarına ilişkin açıklama

Kürdistan Anti Terör, İran Devrim Muhafızları’nın Kürdistan Bölgesi’ne 4 füze ile saldırı düzenlediğini açıkladı. Ayrıca aralarında hamile kadınların da olduğu en az 13 kişinin yaşamını yitirdiği 58 kişinin de yaralandığını bildirildi.

Öğleden önce 10:15’te İran Devrim Muhafızları’nın 4 aşamalı balistik füze ve İHA saldırısı başlattığının kaydedildiği açıklamada, saldırılarda Pirde’deki Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) karargâhı ve Koye’deki Kürdistan Demokrat Partisi-İran (KDPİ) karargahının hedef alındığı belirtildi.

Süleymaniye’de ise Komele ve Zehmetkeşan gruplarının karargahlarının hedef alınıdğının bildirildiği açıklamada, saldırılarda Doğu Kürdistanlıların yaşadığı kampların da hedef alındığı ifade edildi.

İran’ın 4 aşamalı balistik füze ve İHA saldırısında, 70 Fatih balistik füzesinin fırlatıldığının belirtildiği açıklamada, ilk aşamada, balistik füzelerin, ikinci aşamada, balistik füzeler ve bomba yüklü İHA’lar, üçüncü aşamada, keşif İHA’ları ve balistik füzeler ve dördüncü aşamada, sadece balistik füzelerin kullanıldığı kaydedildi.

Açıklamaya göre, saldırılarda aralarında hamile kadınların da bulunduğu en az 13 kişi hayatını kaybederken, aralarında 10 yaşın altındaki çocukların, öğrencilerin, öğretmenlerin ve gazetecilerin de bulunduğu çoğu sivil 58 kişi de yaralandı.

1 İran İHA'sının ise hedefine ulaşamadan Koye kentinde düştüğü bildirildi.