Kürdistan Bölgesinden 120 kişi Diyarbakır'daki Tarım Fuarında

Diyarbakır'da 8. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı 18 Nisan'da başladı; 22 Nisan'a kadar devam edecek. Kürdistan Bölgesinden 120 kişilik tarım ve hayvancılık alanındaki gelişmeleri takip etmek amacıyla Diyarbakır'dalar.

Kürdistan Bölgesinden 120 kişi Diyarbakır'daki Tarım Fuarında

Di pêşangehê de 103 fîrmayên xwemalî û 218 karsazên welatên derekî jî amade ne. Herwiha şandeke qelebalix a ji Herêma Kurdistanê ji bo pêşketinên dawîn ên di warê rêncberî, cotkarî û ajelevaniyê de wekî vexwendiyên fermî pêşangehê dişopînin.

TUYAP 8. Uluslararası Tarım va Hayvancılık Fuarı, valilik, belediye ve ticaret odalarının ortak girişimiyle Diyarbakır'da başladı. Fuara katılmış olan 103 firma çiftçi ve hayvancıların ilgisinden memnunlar.

Bir tarım firmasının yöneticisi ve ziraat mühendisi olan Eyüp Sağır Rûdaw medyaya şöyle konuştu: "Geçen yıl güvenlik gerekçesiyle fuar gerçekleşmedi. Bu nedenle, bu yıl çok kalabalık. Firmamız tarım tohumu üretiyor."

Hewlêr, Süleymaniye ve Dohuk'tan 120 kişilik bir heyet de fuarı ilgiyle takip edenler arasında.

Duhok belediye başkan yardımcısı mühendis Xalid Silêman "Duhok Belediyesi olarak Kürdistan Bölgesinden bir heyetin bu fuarda bulunmasını çok önemli gördük ki yeniliklerden haberdar olunabilsin. Her ne kadar şehirde yaşıyor olsak da bu fuarda tarımın şehircilikle yakından ilgili olduğunu gördük. Kürdistan'a götürebileceğimiz yenilikleri görmeye geldik" dedi.

Diyarbakır'ın yanısıra Kuzey Kürditanîn diğer şehirlerinden de hayvancılıkla uğraşanlar ve çiftçiler 600 otobüsler fuara taşındılar.