Lavrov’dan Suriye ve Venezuela mesajı

Lavrov’dan Suriye ve Venezuela mesajı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye ve Venezuela meselelerinin diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini söyledi.

Lavrov ile Kolombiya Dışişleri Bakanı Carlos Holmes Trujillo, başkent Moskova'da yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Bir gazetecinin "ABD'nin Venezuela'ya yönelik güç kullanımı ve tehditlerini nasıl değerlendiği" şeklindeki sorusuna yanıt veren Lavrov, "Bu tür tehditlerle sorun çözülemez. Bunlar toplumu rahatsız eder ve muhalefette iktidara gelebileceğine dair yanılsamalar yaratıyor" diye konuştu.

Lavrov ayrıca, "Suriye ve Venezuela sorunlarının diyalog aracılığıyla çözülmesi gerekiyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararına göre, yalnızca Suriyeliler kendi geleceğini belirleyebilir. Benzer yaklaşımın Venezuela için de geçerli olduğuna inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kolombiya Dışişleri Bakanı Trujillo ise, ülkesinin Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden muhalif Ulusal Meclis (AN) Başkanı Juan Guaido'nun meşruiyetini kabul ettiğine dikkati çekerek, "Kolombiya için meşru olan hükümetle sürekli diyalog içindeyiz" dedi.

RUSYA: ASKERLERİMİZİ ÇAĞIRMAYACAĞIZ

Öte yandan, Rusya’nın Venezuela Büyükelçisi Vladimir Zayemskiy, Moskova’nın Venezuela’daki askeri uzmanlarını çağıracağı yönündeki iddiaları yalanladı.

Wall Street Journal gazetesi Moskova’nın Venezuela’daki askeri uzmanlarını çağıracağını ileri sürmüştü.

Konuyla ilgili Sputnik’e konuşan Zayemskiy, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Bu yine gerçekle bağdaşmayan bir haber. Mevcut sorumluluklar dahilinde çalışmalar sürüyor. Bunları durdurmak gibi bir durum söz konusu değil.”