Macaristan Cumhurbaşkanı, Başbakan Mesrur Barzani ile bir araya geldi

Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak resmi ziyaret kapsamında Kürdistan Bölgesi’nde bulunuyor.

Macaristan Cumhurbaşkanı, Başbakan Mesrur Barzani ile bir araya geldi

Macaristan Cumhurbaşkanı Novak, Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani ile bir araya geldi. Mesrur Barzani ile Katalin Novak'ın, Kürdistan Bölgesi'ndeki Hristiyan vatandaşlar ile diğer toplulukların sorunlarını ele alması bekleniyor.

Mesrur Barzani ile Katalin Novak, bugün Erbil’deki temasları kapsamında Erbil’in Hristiyan semti Ainkawa’da Macaristan tarafından yaptırılan okulun açılış törenine katılacak ve bir grup Ezidi Kürt kadınla da bir araya gelecek.

Katalin Novak dün de Musul'a bağlı Telskof beldesindeki bir anaokulunu ziyaret etmişti. Çocukların şarkılarla karşılayıp sevgi gösterilerinde bulunduğu Novak burada çocuklara şeker ve çeşitli hediyeler dağıtmıştı.

Macaristan Cumhurbaşkanı Novak, dün Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile de bir araya gelmişti.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Neçirvan Barzani ile Novak görüşmesinde, Macaristan'ın Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkileri, genel olarak Irak'taki siyasi süreç ve Kürdistan'daki dini azınlıkların durumu ele alındı.

Barzani Ve Novak, Kürdistan Bölgesi ile Macaristan arasındaki ilişkileri ve ortak işbirliğini geliştirmeye yönelik arzularını yinelediler.