Peşmerge Profesyonelleşiyor

Peşmerge Profesyonelleşiyor

Geçtiğimiz hafta ABD, İngiltere ve Almanya ile Kürsistan hükümeti tarafından hazırlanan ‘’Peşmerge Güçlerinin Profesyonelleşmesini’’ içeren projenin Kürdistan Bakanlar Kurulu tarafından onaylanmasının ardından çalışmalara başlandı.

Uçak ve helikopterlerin de aralarında bulunduğu bir takım ekipmanlara sahip olması planlanan Peşmerge Güçlerini profesyonelleştirecek projenin 5 ila 10 yıl içerisinde tamamlanacağı belirtildi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cebar Yaver, ABD, Almanya ve İngiltere’nin Peşmerge Güçleri’nin modern bir ordu olması için 35 maddelik bir proje hazırladığını belirterek, “Kürdistan Bölgesi bağımsızlığa doğru gidiyor. Bu nedenle de Peşmerge Bakanlığı’nın güçlenmesi gerekiyor” dedi.

Peşmerge, Modern ve Güçlü Bir Ordu Haline Gelecek

14 Mayıs’ta düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısında, Peşmerge Bakanlığı’nı vekalet yürüten İçişleri Bakanı Kerim Şengali, “Proje peşmergenin birleştirilmesi konusunda oldukça önemlidir. Proje stratejik olarak Peşmerge Güçleri’ni modern ve güçlü bir ordu konumuna getirecek” ifadelerini kullanmıştı.

Peşmerge Bakanlığı Dış İlişkiler Sorumlusu, 35 maddelik projenin Başkan Mesud Barzani tarafından imzalanması ardından uygulamaya geçeceğini dile getirdi.