PKK Mersin saldırısını yapan kadınların görüntülerini paylaştı

PKK’nin askeri kanadı HPG, Mersin Mezitli’deki polisevine saldıran iki kadın üyesinin görüntülerini yayınlayarak kimlikleri hakkında ayrıntılı bilgi paylaştı.

PKK Mersin saldırısını yapan kadınların görüntülerini paylaştı

HPG’ye bağlı Basın İrtibat Merkezi, 26 Eylül akşamı Mersin’in Mezitli ilçesindeki polisevine yönelik saldırı hakkında yeni bir açıklama yaptı.

İki kadının tabancayla polisevine sızdığı, nizamiye kulübesindeki polislerin bir şey yapmasına fırsat vermeden içeri girdiği ve ardından uzun namlulu silahlarla çatışmaya başladığı bilgisine yer verilen açıklamada, "hedefe ulaşan" iki kadının üzerlerindeki patlayıcıları infilak ettirdiği belirtildi.

Eylemin "planlanandığı gibi" gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, “Hedef tespiti dikkatle ve bilinçli bir şekilde yapılmıştır. Devlet bürokrasisinin güvenliğini sağlama gibi özel görevleri üstlenen polisleri hedeflemişlerdir” denildi.

Saldırıya katılan kadınların görüntülerinin de paylaşıldığı açıklamada, “Sara Tolhıldan” kod adlı Dilara Ürper’in Şırnak’ın Uludere, (Qileban) ilçesi doğumlu olduğu, ailesi ile erken yaşta metropollere göç ettiği, 2009’da örgüte katıldığı bilgisi paylaşıldı.

“Rûken Zelal” kod adlı Emel Feremez Hisên’in de Rojava’nın Kamışlo kentinde doğduğu ve 2014 yılında örgüte katıldığı bilgisine yer verilen açıklamada, daha önce bir birini tanımayan iki kadının böyle bir eylem için bir araya geldiği ifade edildi.

Soylu: Motorlu paraşütle beraber Tarsus'a geldiler

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün Giresun’da yaptığı açıklamada, eylem yapan kadınların Rojava’nın Minbic kentinden geldiğini belirterek, “Eylemden önceki akşam saat 20.00 itibarıyla tam 12-13 saat paramotorla, paraşütlü motor var ya, motorlu paraşüt. Motorlu paraşütle beraber Tarsus'a geldiler. Tarsus'ta kıyıya yakın bir yere indiler, sabah saat 10.00'a doğru. Ondan sonra akşama kadar orada kaldılar ve oradan yürüyerek sonra birilerinin arabalarına binerek, normal vatandaşların, onlar da insaniyet namına götürmüşler ve ondan sonra eylemi gerçekleştirdiler” dedi.

Soylu, “Ben 6 yıldır İçişleri Bakanlığı yapıyorum, ilk kez Amerika tarafından bizden bir şey istendi, Emniyet Genel Müdürlüğümüzden ve istihbarat birimlerimizden, 'Şu eylem yapan silahların seri numaralarını sizden istiyoruz.' Dün. Neden istediler? Bizim arkadaşlarımız da onlara çok güzel bir cevap verdi, İstihbarat Teşkilatımız. 'Siz ilk önce PKK'ya gönderdiğiniz silahların seri numaralarını bize gönderin, biz ondan sonra size göndeririz’ diye” ifadelerini kullandı. /Rudaw