SDG, Rakka'da 10 günlük savaşın bilançosunu açıkladı

SDG, Rakka'da 10 günlük savaşın bilançosunu açıkladı

ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Cumartesi günü yaptığı açıklamada, 10 günlük savaş sonucu Rakka'nın dört mahallesinin kontrol ettiklerini, 312 IŞİD militanını öldürdüklerini, 7'sini de esir aldıklarını bildirdi.

15 SDG savaşçısı yaşamını yitirdi, 21'i yaralandı. El-Mishlab, el-Sabahiya, el-Romaniya ve Sina mahalleleri ele geçirildi. Öldürülen 312 IŞİD militanından 39'unun cesedi SDG'nin elinde.

Kürt savaşçıların öncülük ettiği SDG, motorsiklet, bomba yüklü araç, bot, havan sistemi, ağır top ve patlayıcı atölyesi gibi IŞİD'e ait pek çok malzemenin tahrip etti. Aralarında Türk yapımı silahların da olduğu pek çok ağır silah da ele geçirildi.

IŞİD'e ait 4 insansız uçak düşürüldü ve Rakka postahanesine yakın bölgede çatışmalar devam ediyor.

Rusya Dış İşleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakarova'da Rakka'da devam eden savaşı doğruladı: "SDG'nin alt birimleri IŞİD'in başkenti Rakka'da taaruza devam ettiklerini, doğu ve batı yönlerinden şehir içinde ilerliyorlar. Sanayi bölgeleri, el Sabahiye, Hattin ve el Romania'yı ele geçirdiler. Savaşın kentin eski bölümünde devam ettiği bildiriliyor. IŞİD güçlerinin yoğun olarak bulunduğu kentin güney kesimi henüz kontrol edilemiyor."