Rojava Asayişi’nden Kamışlo’daki çatışmalara ilişkin açıklama

Rojava İç Güvenlik Güçleri’nden, Şam hükümetine bağlı “Difa El Weteni” milisleri ile yaşanan çatışmaya ilişkin yapılan açıklamada “Saldırılara karşılık verme konusunda bir an bile tereddüt etmeyeceğiz” denildi.

Rojava Asayişi’nden Kamışlo’daki çatışmalara ilişkin açıklama

Rojava’nın Kamışlo kentinde, dün akşam saat 21.00 sıralarında Suriye hükümeti yanlısı Ulusal Savunma Kuvvetleri (Difa El Weteni) milisleri, Rojava Özerk Yönetimi asayiş güçlerine ait kontrol noktasına saldırdı. Saldırının ardından iki taraf arasında çatışma yaşandı.

İç Güvenlik Güçleri’nden yapılan açıklamada, Şam yanlısı milislerin güvenlik noktalarına yaptığı saldırı sunucunda Halid Hacı isimli bir asayiş görevlisinin ağır yaralandıktan sonra hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bölgenin huzur ve güvenini bozmak ve karışıklık çıkarmak isteyen Difa El Weteni milisleri Kamişlo’da güçlerimize yönelik saldırılarda bulunmaktadır. Akşam saatlerinde El Wehda Kavşağı’nda bulunan güvenlik noktamıza bir Difa El Weteni milisi tarafından açılan ateş sonucu bir üyemiz ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan üyemiz tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

İç Güvenlik Güçleri olarak bölgenin huzur ve güvenini hedef alan bu tür saldırılara cevap verme konusunda bir an bile tereddüt etmeyeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.”

Asayiş güçleri Tay Mahallesini ablukaya aldı

Şiddetli çatışmaların gece saat 02.00’a kadar devam ettiğini aktarıldı.

Tay Mahallesinde saat 03.00’dan itibaren devam eden çatışmaların sabaha kadar sürdüğünü, Asayiş güçlerinin mahalleye girişi sağlayan ana caddeyi kontrol altına aldığı bildirildi.

Çatışmanın ardından Rojava Asayiş güçleri, Kamışlo’da Suriye hükümet güçlerinin bulunduğu bölgeyi abluka altına aldı.

Bu arada Tay Mahallesi’nde bazı insanların evlerini terk ettiği görüldü.

(Rudaw)