Rojavalı 33 parti, Türkiye'nin operasyonlarına karşı ABD ve Rusya’ya çağrıda bulundu

Türkiye'nin Rojava’ya yönelik hava operasyonlarını durdurması talebiyle Rojavalı 33 siyasi parti ve oluşum ortak açıklamada bulundu.

Rojavalı 33 parti, Türkiye'nin operasyonlarına karşı ABD ve Rusya’ya çağrıda bulundu

Türkiye’nin Rojava’da kontrolü altına aldığı bölgelerdeki hak ihlallerine dikkat çekilen açıklamada, IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon ve Rusya'dan Türkiye'ye karşı sert önlemler almaları istendi.

Açıklamada, uluslararası topluma, Türkiye'nin yeni saldırılarının önüne geçmek için Rojava hava sahasının Türkiye’ye kapatılması çağrısında da bulunuldu.

Çağrıla ilgili konuşan Kürdistan Cumhuriyetçi Partisi Sözcüsü Bekir İsa, “Rojava’daki siyasi partiler Kamışlo'da bir açıklama yaptı. Bu açıklama, Türkiye'nin Kürtlere ve tüm Kürdistan'a saldırmasından kaynaklanıyor. Türkiye'nin Kürtlere yönelik saldırıları Batı'da ve Güney'de her geçen gün artıyor. 2019'da Rusya ve Amerika Birleşik Devletleri’nin garantörlüğünde artık bu bölgeye saldırı olmayacağı ilan edildi ama Türkiye her zaman Kürtlere saldırıyor” dedi.

Söz konusu çağrı, 41 Suriyeli ve Kürt insan hakları örgütünün BM Genel Sekreteri'ne Türkiye'nin tehdit ve saldırılarına son verilmesi ve uluslararası hukuka uyması çağrısında bulunduğu zamana denk geldi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kürdistan Bölgesi'ndeki operasyonlara devam edeceklerini belirtmiş ayrıca Rojava için de yeni operasyonların sinyalini vermişti.