Rus Kanal'ından Dünya Çapında "Bağımsız Kurdistan Anketi

Rusya'nın büyük medya ağlarından olan RT kanalı, internet sitesinde yapış olduğu anket ile Kürdistan'ın bu yıl yapılması planlanan bağımsızlık referandumunu okuyucularına sordu.

Rus Kanal'ından Dünya Çapında "Bağımsız Kurdistan Anketi

Kürdistan'daki bağımsızlık girişimleri uluslararası kamuoyunun yoğun ilgisiyle karşılaşırken dünya medyası da bağımsızlık meselesini yakın takibine almaya devam ediyor. Dünya basınının sahadaki izlenimlerinin yanında kendi okuyucularından da görüş aldığı uygulamalarının son örneği ünlü Rus TV kanal 'RT'den geldi.

Rusya'nın en büyük yayın ağlarından biri olan RT TV kanalı, internet sitesi aracılığıyla okuyucularına bağımsız Kürdistan ve bu yıl içerisinde yapılması planlanan bağımsızlık referandumuna ilişkin görüşlerini sordu.

Rus RT kanalı, internet sitesi üzerinden, "Kürdistan'da bağımsızlık referandumuna doğru gitmesi ve Erbil'in bağımsızlık girişimini Irak'ın geleceği açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki 'evet' veya 'hayır' cevabını istediği soruyu iletti.

Ankete katılanların sayısının yanında çıkan oran da gösterildi. Ankete göre katılımcıların yaklaşık yüzde 90 gibi ezici bir çoğunluğu evet yanıtını verdikleri gözlemlendi.

evet yanıtı %88.3 - Hayır diyenler %11.7

RT'nin Arapça servisinde yer alan ankete gitmek için tıklayın…