Tel Rıfat'da, TSK ile Rus askeri ortak devriyeye hazırlanıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Rus askerlerinin Tel Rifat'da ortak devriye faaliyetine hazırlandığı bildirildi.

Tel Rıfat'da, TSK ile Rus askeri ortak devriyeye hazırlanıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)  ile Rus askerlerinin Tel Rifat'da ortak devriye faaliyetine hazırlandığı bildirildi.

Türkiye, Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) kontrolündeki Tel Rıfat ve Menbiç'e yönelik askeri harekât yapma niyetini daha önce defalarca dile getirdi. Bu sinyallerin ardından Menbiç bölgesinde TSK ve ABD askerleri ilk olarak ortak, daha sonra bağımsız devriye faaliyetleri ile görev yapmaya başladı. Aynı süreçte TSK ile Rus kuvvetleri, gerginliğin sürdüğü İdlib kentinde de benzer şekilde çatışmasızlığın sürmesi amacıyla devriye faaliyetlerine devam etti.

Azez'de toplantılar yapıldı

DHA'da yer alan haberde, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Rus Silahlı Kuvvetlerinin bu kez Tel Rıfat bölgesinde de ortak devriye yapılması için görüşmelere başlandığı dile getirildi.

Müşterek yapılması planlanan devriye faaliyetine ilişkin olarak Türk ve Rus askeri yetkililerin, Azez'de geçen günlerde bir araya geldiği dile getirilen haberde, yoğun güvenlik önlemleri arasında yapılan toplantıda iki ülkenin askeri kurmayları, ortak devriyede Türk ve Rus askerlerinin kullanacağı güzergâhlar konusunda mutabakata vardıkları belirtildi.

Yapılan mutabakat doğrultusunda, Azez- Halep karayolunun güneydoğusundan itibaren başlayarak Tel Rıfat'a kadar uzanacak, Minnag Havaalanı'nın da bulunduğu yaklaşık 20 kilometrelik güzergâhta Türk ve Rus askerleri zırhlı araçlarla devriye görevi yapacak. İhtiyaç halinde iki ülkenin hava kuvvetleri de devriye faaliyetlerine eşlik edecek.

Gelecek günlerde başlaması beklenen devriye faaliyetinde Türk askerleri Özgür Suriye Ordusu'nun denetimindeki bölgeler, Rus askerleri ise DSG'nin kontrolü altında bulunan bölgelerin yakınındaki güzergâhta görev yapacak. Ortak gerçekleşecek olan devriyelerin ilerleyen süreçte herhangi bir aksaklık yaşanmaması halinde bağımsız devriyeler şeklinde devam edeceği kaydedildi.