Urfa'daki saldırıda 1 asker daha hayatını kaybetti

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamaya göre; dün roketli saldırıda yaralanan bir asker daha hayatını kaybetti.

Urfa'daki saldırıda 1 asker daha hayatını kaybetti

Dün sabah saatlerinde Urfa’nın, Birecik ilçesindeki Çiçekalan Hudut Karakolu'na  düzenlenen saldırıda 1 asker hayatını kaybetmiş, 4 asker yaralanmıştı.

MSB, yaralı askerlerden Topçu Söz. Er Enes Gazi Özdemir’in tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiğini duyurdu. Böylece saldırı sonucu hayatını kaybeden asker sayısı 2’ye yükseldi.

MSB dün saldırı ardından yaptığı açıklamada  Top.Uzm.Çvş. Uğurcan Cirnooğlu’nun hayatını kaybettiğini, 4 askerin ise yaralandığını kaydetmişti.

Açıklamada, yaralı askerlerin ilk müdahalelerin ardından bölgeden tahliye edilerek helikopterle Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiği belirtilmişti.

Rojava yönetimi: 1 çocuk yaşamını yitirdi, 4 sivil yaralandı

Öte yandan Rojava yönetiminden yapılan açıklamada ise Kobani’ye yönelik bombardımanda bir çocuğun yaşamını yitirdiği, 4 sivilin ise yaralandığı belirtildi.

Saldırıya ilişkin yazılı açıklama yapan Fırat Bölgesi Özerk Yönetimi,  TSK güçlerinin Kobani’nin doğusundaki Xirabîsan, Qeremox, Goran, Hîho, Elîşar, Mersmîl (Merc Îsmaîl) köyünü ve Kobani kent merkezinin doğusundaki Kaniya Kurdan mahallesini bombaladığını duyurdu.

Fırat Bölgesi Özerk Yönetimi açıklamasında “Türk devleti Kobani kentinin doğu ve batı köylerini bombalıyor ve bunun sonucunda bir çocuk şehit düştü 4 yurttaşta yaralandı. Bombardıman halen devam ediyor” ifadelerine yer verildi.

Açıklamaya göre; Kobani’nin batısında bulunan Zorava köyüne yapılan bombardımanda Abid Muhammed Hacı isimli 12 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. Seftik köyündeki bombardımanda ise Abid Xelef (40), Merwa Hemdo (40),  Xelîl Cîhad Şêxo (2) ve  Ela İbo (19) isimli siviller yaralandı.

Kobani'de Suriye askerlerinin üssü bombalandı

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR) iddiasına göre, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Kobani'nin batısında Suriye yönetimine ait bir askeri üssü hedef aldı. Olayda en az 11 kişinin hayatını kaybettiği iddia etti. 

Suriye resmi Haber Ajansı SANA saldırıyı doğrulayarak, 3 askerin hayatını kaybettiğini, 6 askerin yaralandığını kaydetti.

SOHR’un bildirdiğine göre Kobani’nin batı kırsalında, Suriye-Türkiye sınırındaki Çarikli köyünde Suriye yönetimi güçlerine ait bir askeri üssü hedef alan Türkiye’nin hava bombardımanı sonucu en az 11 kişi hayatını kaybetti. Olayda yaralıların da olduğu belirtiliyor.

SOHR kaynakları şu ana kadar 11 kişinin öldüğünü doğrularken, ölenlerin askeri mi yoksa sivil mi olduğu yönünde bilgi vermedi.

SANA doğruladı: 3 asker hayatını kaybetti, 6 asker yaralandı

Suriye resmi Haber Ajansı SANA da saldırıyı doğrulayarak 3 askerin hayatını kaybettiğini, 6 askerin yaralandığını duyurdu.

Askeri bir kaynağın SANA’ya yaptığı açıklamada, “Türk savaş uçakları bu öğleden sonra 2:37 ile 3:00 saatleri arasında Halep kırsalındaki bazı askeri noktaları hedef aldı, üç askeri şehit oldu ve altı askeri de yaraladı” dediği aktarıldı.