Zelenskiy: Ukrayna'nın bağımsızlık günü öncesi Rusya 'çok çirkin şeyler yapabilir'

Ukrayna'nın bağımsızlığının 31'inci yıl dönümü yaklaşırken Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy Rusya'nın saldırlarının şiddetlenebileceği uyarısında bulundu.

Zelenskiy: Ukrayna'nın bağımsızlık günü öncesi Rusya 'çok çirkin şeyler yapabilir'

Rus güçleri bir süredir Ukrayna'nın çeşitli bölgelerine yönelik saldırılarını arttırdı. Avrupa'nın en büyük nükleer enerji santrali Zaporijya yakınlarındaki Nikopol kentine top atışları yağdıran Rusya, hafta sonu da Karadeniz'deki Odesa liman kentine yönelik füze saldırıları düzenledi.

Çarşamba günü kutlanacak olan bağımsızlık günü öncesinde Ukrayna halkını uyanık olmaya davet eden Zelenskiy, Moskova'nın "özellikle çirkin şeyler" yapmaya çalışacağı uyarısında bulundu. Ukrayna'nın Sovyetler Birliği'nden bağımsızlığını kazanmasının 31'inci yıl dönümü olan 24 Ağustos'ta Rusya'nın 24 Şubat'ta başlattığı işgalin de altıncı ayı doluyor.

Zelenskiy: Mahkeme yapılırsa müzakereler kesilir

Video üzerinden halka seslenen Zelenskiy Rusya'dan gelen her türlü tehdidi Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştüğünü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antnio Guterres gibi dünya liderlerini de haberdar ettiğini belirtti.

Zelenskiy, Rusya için "Ukrayna'nın bütün ortakları terörist bir devletin bu hafta nelere hazırlanabileceği konusunda bilgilendirildi" diye konuştu.