ABD askerleri, Rojava ve Güney Kürdistan sınırında devriyeye başladı

ABD askerlerinde oluşan bir birlik, Rojava ile Kürdistan Bölgesi arasındaki bulunan sınır bölgelerine devriye gerçekleştirdiği bildirildi.

ABD askerleri, Rojava ve Güney Kürdistan sınırında devriyeye başladı

ABD askerlerinde oluşan bir birlik, Rojava ile  Kürdistan Bölgesi arasındaki bulunan sınır bölgelerine devriye gerçekleştirdiği bildirildi.

K24’de yer Alana habere göre, ABD birliklerinin ilk defa Kürdistan Bölgesi ile Rojava Kürdistanı sınırı arasında yer alan Dêrîk’e bağlı  Til Koçer bölgesine ulaştığını aktardı.

Bölgedeki durumu izlemek için zırhlı araçlardan oluşan ABD askerlerinin, Til Koçer sınır kapısına ulaştığı kaydedildi.  

ABD kuvvetlerinin Til Koçer’de petrol ve doğalgaz sahasını kontrol ettikten sonra, ardından Derîk kentine gideceklerini belirtti.

Kürdistan Bölgesi tarafında Rabia Sınır Kapısı olarak bilinen Til Koçer, Qamişlo’nun 90 kilometre güneydoğusunda, Rojava’nın Derîk kentinin ise 60 kilometre güneyinde yer alıyor.

ABD askerlerinin Rojava Kürdistanı’ndan çekilmesi kararından sonra, ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’deki (Rojava) petrolün korunması için bazı askeri kuvvetlerini bırakacaklarını açıklamıştı.

ABD askerleri son günlerde petrolün olduğu bölgelere yerleşiyor.

ABD’li yetkililer, Rojava’da çıkarılan petrolün yerel yetkililer tarafından kendi çıkarları için kullanıldığını açıklamışlardı.