ABD Büyükelçisi: Kürdistan'a fiiliyatta ambargo yok, sadece medyada konuşuluyor

ABD Büyükelçisi: Kürdistan'a fiiliyatta ambargo yok, sadece medyada konuşuluyor

ABD Bağdat Büyükelçisi Douglas Silliman, Kürdistan’a yönelik ambargonun sadece medyada bahsedildiğini, fiiliyatta ise söz konusu olmadığını söyledi.

Bağdat tarafından Kürdistan Bölgesi’ne yönelik ekonomik ambargo uygulanması hakkında Silliman, “Bağdat’ın Kürdistan Bölgesi’ne uygulamak istediği ekonomik ambargo net değil. Sadece basında konuşuluyor ama fiili olarak uygulanmış değil” ifadelerinde bulundu.

ABD’nin, Bağdat’ın referandum hakkındaki rahatsızlığını anladığını belirten Silliman, “Biz Irak’ta siyasi sorunun büyütülmesinden yana değiliz. Kürdistan ile Bağdat, sorunlarını diyalog yoluyla çözmeli. Bağdat’ın referandumla ilgili rahatsızlığını anlıyoruz, bununla birlikte Kürtlerin rahatsızlığını da anlıyoruz. Ancak aynı zamanda federal ve birleşik bir Irak’a inanıyoruz” diye konuştu.

Silliman, Irak’ta bulunan ABD askerlerinin ise bu ülkede askeri danışmanlık görevi için bulunduğunu, Havice operasyonuna ABD askerlerinin katılmadığını kaydetti. ABD’li Büyükelçi son olarak, sivil halkın korunmasının, güvenlik güçleri, peşmerge ve Heşdi Şabi’nin ortak görevi olduğunu söyledi.