ABD Dışişleri Bakanlığından 2 Kürt kızına ödül

Dünyanın çeşitli ülkelerinden seçilen 10 barışa katkı sunan genç ABD Dışişleri Bakanlığınca ödüllendirildi. Listede iki Kürt kızı da bulunuyor .

 ABD Dışişleri Bakanlığından 2 Kürt kızına ödül

Dünyanın çeşitli ülkelerinden seçilen 10 barışa katkı sunan genç ABD Dışişleri Bakanlığınca ödüllendirildi. Listede iki Kürt kızı da bulunuyor .

ABD Dışişleri Bakanlığı dünyanın dört bir yanından seçkin genç liderleri onurlandırdı. ABD Dışişleri Bakanlığı, Gelişmekte Olan Genç Liderler Ödülü’ne farklı ülkelerden layık gördüğü 10 genci ödüllendirdi. 2 Mayıs Çarşamba günü, gerçekleştirilen ödül töreninde 2 Kürt genç kızı da ödüle layık görüldü.

ABD Dışişleri Bakanlığı resmi sitesinde yer alan isimler arasında adları geçen Litvanya’da yaşayan Ezdi Kürt kızı Zînê Salim Hesen diğeri ise Güney Kürdistan’nın Kerkük kentinde yaşayan Kürt kızı  Sara Ebdulla Ebdulrahmani Gelişmekte Olan Genç Liderler Ödülü’ne  layık görüldü.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın listesinde yeralan özellikle barışın inşası, aşırılıkla mücadele ve gençliğin güçlendirilmesi ile ilgili konulardaki işbirliklerinin artırılması için emek harcayan gençlerin bu ödüle layık görüldüğü bildirildi. Bakanlık sayfasında yer alan açıklamaya göre;  Zinê’nin fotoğrafları ile IŞİD saldırılarından sonra Ezidilerin durumunu dünyaya duyurduğu için bu ödüle layık görüldü.

Kerküklü Sara Ebdulla ise kadınlar ile çocuklara yardım eden sivil toplum ve insan hakları kurumlarında gönüllü olarak çalışma yürüttüğü için bu ödüle ayık görüldüğü kaydedildi.

Düzenlenen ödül törenine katılan Kürdistan Bölgesi Hükümeti ABD Temsilcisi Beyan Sami Ebdurehman da katıldı. Ebdulrehman kişisel Twitter hesabında 2 Kürt kızı ile çektiği fotoğrafı paylaşarak altına şu cümleleri yazdı: “Ezdi Kürt kızı Zîne Salim Hesen ve Sara Ebdulla Ebdulrehman’ın barışın geliştirilmesinde rol aldıkları ve Gelişmekte Olan Genç Liderler Ödülü’ne layık görüldükleri için çok gurur duydum.”