ABD'den İran’ın DSG'nin kontrolündeki bölgelere saldırı düzenleyeceği uyarısı

ABD Askeri İstihbarat Teşkilatı, İran'ın , DSG'nin kontrolündeki bölgelere saldırı düzenleyeceği ve ABD güçlerine karşı sınırlı saldırılar uygulamaya veya bu yönde çeşitli grupları teşvik etmeye çalışabileceği ve geri çekilmesi yönünde ‘baskı’ yapabileceği uyarısında bulundu.

ABD'den İran’ın DSG'nin kontrolündeki bölgelere saldırı düzenleyeceği uyarısı
Pentagon’daki başmüfettiş tarafından hazırlanan aleni raporda, DEAŞ’a karşı Uluslararası Koalisyon'un geçtiğimiz yılın son çeyreğinde Fırat’ın doğusunda gerçekleştirdiği Doğal Kararlılık Harekâtı kapsamındaki faaliyetleri ele alındı. Raporda aynı zamanda “Suriye'de DEAŞ tehdidinin azaldığı bir dönemde İran ise, ABD’yi ülkeyi terk etmeye zorlamak gibi diğer hedeflere öncelik veriyor. Aynı zamanda bölgedeki İran hedeflerine yönelik saldırılara yanıt olarak, ABD güçlerinin Suriye'den çekilmesi yönünde baskı uygulama çabasıyla, ABD güçlerine karşı sınırlı saldırılar uygulamaya veya bu yönde teşvik etmeye çalışabilir” ifadelerine yer verildi.
 
Diğer yandan, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin salıyı çarşambaya bağlayan gece Suriye ile ilgili bir başkanlık bildirisi kabul etmede başarısız oluşu, ABD’deki Joe Biden başkanlığındaki ilk Batı-Rusya çatışması sayılıyor. BM’nin Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen ise uluslararası bölünmenin yansımalarına dair uyarıda bulunuyor.
 
Şarkul Avsat