ABD'den Rojava'ya, helikopterler eşliğinde 170 araçlık konvoy

Trump'ın Suriye'den çekilme kararını revize etmesinin ardından Suriye'ye geri dönene ABD Ordusu, Suriye'nin kuzeyine zırhlı araçlar ve askeri lojistik malzeme taşıyan tırlardan oluşan 170 araçlık konvoy sevk etti.

ABD'den Rojava'ya, helikopterler eşliğinde 170 araçlık konvoy

Trump'ın Suriye'den çekilme kararını revize etmesinin ardından Suriye'ye geri dönen ABD Ordusu, Suriye'nin kuzeyine zırhlı araçlar ve askeri lojistik malzeme taşıyan tırlardan oluşan 170 araçlık konvoy sevk etti.

Kürdistan Bölgesinin başkenti Erbil’den yola çıkan ABD ordusu konvoyu sabah saatlerinde Semelka sınır kapısından geçerek, Kamışlo üzerinden Haseke’ye, oradan da Deyrezzor’a ulaştı.

Yaklaşık 170 araçtan oluşan konvoyda 17 zırhlı araç ile çoğunun kasası kapalı yüklü tırlar olduğu bildirildi.

Deyrezzor bölgesine helikopterler eşliğinde giden araçlar, ABD’nin uzun süredir Kürdistan Bölgesinden Suriye'ye gerçekleştirdiği en büyük sevkiyat olarak kayıtlara geçti.

ABD yönetimi, geçen hafta, Suriye’nin doğusundaki petrol sahalarında askeri varlığını güçlendireceğini açıklamıştı.

ABD’nin bu amaçla önceki gün Deyrezzor’da askeri tahkimata başladığını, El Ömer ve Rumeylan başta olmak üzere petrol sahalarına çok sayıda zırhlı araç sevk ettiğini ve ilin güneydoğusunda Bagoz bölgesinde askeri üs kuracağı araziyi belirlediği belirtilmişti.

Kurulması beklenen yeni üssün konumu ise Esad rejimi ve İran destekli yabancı teröristlerin kontrolündeki Bukemal ilçesine yakın olması nedeniyle stratejik öneme sahip.