ABD'nin üslerine bir günde 4 saldırı

Irak İslami Direniş isimli örgüt, Gazze'ye yönelik saldırılara yanıt olarak Erbil ile Irak’ın Anbar vilayetinde dört insansız hava aracı ile ABD üslerine saldırı düzenlediklerini bildirdi.

ABD'nin üslerine bir günde 4 saldırı

ABD'li bir yetkili de dün ve önceki gün ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon güçlerinin Erbil Uluslararası Havalimanı yakınlarında saldırıya uğradığını söyledi.

Irak İslami Direniş adlı şii bir milis grubu, dün gece yaptığı açıklamada, "Irak'taki İslami Direniş Mücahidleri, düşmanın Gazze halkına karşı işlediği suçlara yanıt olarak 4 insansız hava aracıyla ABD kuvvetlerine saldırdı” dedi.

Örgütün açıklamasında, "İHA'lardan ikisi Anbar vilayetindeki Ayn el Esad Üssü’nü, diğer ikisi ise Erbil Uluslararası Havaalanı yakınlarındaki ABD üssünü hedef aldı" ifadeleri yer aldı.

Erbil Uluslararası Havalimanı'ndan bir sivil kaynak ise yaptığı açıklamada, "Evet, Erbil Havaalanı’nda ABD kuvvetlerine saldırı oldu ancak saldırıya savunma sistemi tarafından karşılık verildi" dedi.

İsmini vermek istemeyen bir ABD'li yetkili AFP'ye yaptığı açıklamada, ABD ve Uluslararası Koalisyon güçlerinin Çarşamba ve Perşembe günü Anbar, Erbil ve Rojava’daki bir üsse insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlendiğini, buralarda herhangi bir can kaybının yaşanmadığını bildirdi.

Aynı yetkiliye göre dün bir dizi insansız hava aracı, batı Anbar vilayetindeki Ayn el Esad'daki hava üssüne saldırdı ve herhangi bir can kaybına yol açmadı.

Yetkili, 17 Ekim'den bu yana Irak ve Suriye'deki ABD güçlerine ve müttefiklerine yönelik saldırıların toplam sayısının 72'ye ulaştığını duyurdu.