Abdullah Gül'den İmamoğlu paylaşımı: Bu yanlışın düzeltileceğine inanıyorum

Türkiye Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İmamoğlu'na verilen cezayla ilgili, "Bugünkü mahkeme kararı sadece Ekrem İmamoğlu'na değil Türkiye’ye karşı yapılan büyük bir haksızlıktır. Millet iradesi her şeyin üstündedir. Üst mahkemelerin bu yanlışı düzelteceklerine inanıyorum” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Abdullah Gül'den İmamoğlu paylaşımı: Bu yanlışın düzeltileceğine inanıyorum

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davasına ilişkin karar verildi.

İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Türkiye Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İmamoğlu’na verilen ceza ile ilgili olarak Twitter hesabı üzerinden şunları yazdı:

“Bugünkü mahkeme kararı sadece Ekrem İmamoğlu'na değil Türkiye’ye karşı yapılan büyük bir haksızlıktır. Millet iradesi her şeyin üstündedir.

Üst mahkemelerin bu yanlışı düzelteceklerine inanıyorum.”

Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak ve hapis

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında “Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla açılan davanın duruşması bugün İstanbul Anadolu Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

İmamoğlu'nun 'kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret' suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Öte yandan İmamoğlu hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 'siyasi yasak' içeren 53. maddesinin de uygulanması da istenmişti.

İmamoğlu’na YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. İmamoğlu'na siyaset yasağı da getirildi.