Soylu: Ne zaman PKK'nın avukatları içeri tıkılır o zaman PKK diye bir şey kalmaz

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Ne zaman PKK'nın avukatları içeri tıkılır o zaman Türkiye'de PKK diye göreceksiniz bir şey kalmaz. Hedef onlardır. Bu kadar açık ve net" şeklinde konuştu.

Soylu: Ne zaman PKK'nın avukatları içeri tıkılır o zaman PKK diye bir şey kalmaz

Kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti İstanbul milletvekili seçilen Türkiye İçişleri Bakanı Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü personeli ve aileleriyle Şişli'de bir otelde kahvaltıda buluştu.

Soylu, "Ne zaman PKK'nın avukatları içeri tıkılır o zaman Türkiye'de PKK diye göreceksiniz bir şey kalmaz. Hedef onlardır. Bu kadar açık ve net. Çünkü cezaevlerinden dışarıya, dışarıdan cezaevlerine ve dışarıdan dışarıya aynen DHKP-C'de olduğu gibi bütün bilgileri taşıyan, bütün nefreti taşıyan, bütün fitneyi taşıyan, bütün örgütsel operasyonu ayakta tutmaya çalışan nitelik bunlardadır" dedi.

Personelin 2 şark görevi olduğunu anımsatan Soylu, "Şimdi son dönemde arkadaşlarımızla bir değişiklik yaptık. İsteyen 2 şarkını bir araya getirirse, yani bazılarında bir yıllık, bazılarında iki yıllık, bazılarında üç yıllık indirimleri yapabileceğimizi de ortaya koyduk" bilgisini paylaştı.

Terörle mücadelede önemli bir adım attıklarını ve bunda polis teşkilatının katkısının çok büyük olduğunu dile getiren Soylu, şunları kaydetti:

"PKK'nın ve onun siyasi uzantısının son dönemlerde kaybettiği güç çok net ortadadır. Terör neredeyse Türkiye'de bitme noktasına geldi. 77 terörist kaldı. Onları da 29 Ekim 2023 tarihinde bu devlet sona erdirecek. Bu mücadeleyle onların da kökünü kazıyacak. Bir daha bu ülkenin topraklarında PKK'lı terörist vardı, nerede vardı diye kimsenin aklına sayı, hesap gelmeyecek. 14 Mayıs seçiminde millet terör devleti ve terör bölgesi istemiyorum dedi. Bize de şu talimatı verdi, bunları temizleyelim. Bunları temizlemek bizim görevimizdir."

"2021 ve 2022'de tek bir faili meçhul cinayetimiz yoktur"

Görevi süresince yürüttükleri çalışmalara ilişkin detayları aktaran Bakan Soylu, şunları söyledi:

"Asayişte, tüm ülkede evden hırsızlığın günlük ortalaması 2017- 2022 arası 284'ten 160'a geriledi. Nüfus arttı, dünyadaki suç sayısı arttı. Ama biz bunu geriletmeyi başardık. 2021 ve 2022'de tek bir faili meçhul cinayetimiz yoktur. Bu, Türk Polis Teşkilatı tarihinde tektir.

Trafikte motorlu araç sayısı yüzde 32,5, nüfus yüzde 7,5, sürücü sayısı yüzde 23,5 artmasına rağmen 2015'te yıllık 7 bin 530 olan can kaybı sayısı yüzde 30 azalışla geçen yıl 5 bin 222'ye kadar düşmüştür."

"PKK, özellikle avukatlar marifetiyle Türkiye'yi zehirlemektedir"

Bakan Soylu, terörle mücadelede yürüttükleri çalışmalara da değinerek, "Tüm terör eylemlerinde 2015'ten bugüne yüzde 96 azalma oldu. DHKPC'nin yönetim kademesi tamamen çökertilmiş. PKK'nın da çökertilmesi Türkiye içerisinde bitirilmesi bir tek şeye bağlıdır. PKK avukatlarının aynen DHKP-C gibi içeri tıkılmasına bağlıdır. DHKP-C avukatlarını içeri tıktık ve DHKP-C'nin etkinliğini neredeyse belli bir noktaya kadar getirdik. Çünkü PKK, özellikle avukatlar marifetiyle Türkiye'yi zehirlemektedir." dedi.