AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten genel af açıklaması

AK Parti MKYK toplantısı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten genel af açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MKYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik, yıl sonunda genel af çıkarılacağına dair iddialar hakkında “Şimdiye kadar bu konu hiç gündeme gelmedi” dedi.

Anayasa Mahkemesi’nin HDP’ye verilen Hazine yardımının geri alınması talebini reddetmesine dair soruyu da cevaplayan Çelik, “AYM tek taraflı bakış açısı yürütüyor. Demokrasinin korunmasında en güçlü tedbirler teröre karşı alınmalı. Anayasa Mahkemesinin kararı, zaaf oluşturabilecek bir karardır” değerlendirmesinde bulundu.

Ömer Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Yerel seçimlere dönük hazırlıklar başladı. Siyaset kesintisiz yapılan bir iştir. Vatandaşa hizmete ara verilemez. Hizmet süreci hiçbir şekilde tatile sokulamaz. Yerel seçimlere giderken kendimizi daha iyi anlatmak, yerel seçim sürecine kadar öngördüğümüz temasları yerine getirmek için kuvvetli şekilde temasları sürdüreceğiz. Oyumuzun arttığı azaldığı, güçlü olduğumuz, olamadığımız yerler bağlamında vatandaşımızın bizden beklentilerini tespit etmeye çalışarak değerlendirmeleri yapıyoruz.

İçişleri Bakanlığımız, Milli Savunma Bakanlığımız ve MİT'in terörle kapsamlı mücadelesi devam edecek. FETÖ ile ilgili yeni bir aşama elde edecek bilgilere de ulaşıldı. Terörle mücadelemiz güçlü şekilde devam edecek. Topraklarımıza yönelik saldırıları engellemeyi sürdüreceğiz.

“Eylül-ekimde 70 bin deprem konutunun teslimi planlanmakta”

Her toplantımızın en önemli maddesi deprem bölgesi. Şehirlerimizi daha dayanıklı hale getirmek için çalışmalar devam ediyor. Bilimin öncülüğünde siyasi irade bütün çalışmaları yürütmektedir. 168 bin 180 konutun halesi tamamlandı. Bu yıl 311 bin konutun tamamlanması için çalışıyoruz. Eylül-ekimde 70 bin deprem konutunun teslimi planlanmakta.

Vatandaşlarımız müsterih olsun kiralarla ilgili şikayetleri yakından takip ediyoruz. Mücadelemizi ivmesini artırarak ve etkisini geliştirerek devam ettireceğiz.

“Enflasyonun tek haneye indiğini de göreceğiz”

Enflasyonun tek haneye inmesi için gerekenleri yapacağız, tek haneye indiğini de göreceğiz.

NATO terörle mücadeleyi önemsemelidir. Ortak güvenliği sağlama misyonunu korumalı. Hiç kimse çifte standart üretmeye kalkmamalıdır.

İsveç'te PKK'lı teröristlerin yapmış olduğu eylemler kabul edilemez. Yasa çıkarmak yetmiyor, uygulanması gerekiyor. Beklenti terörle bağlantılı kişilerin iade edilmesi.

Birileri Türkiye'ye örtülü ya da açık ambargo uygulamaya kalkışıyorsa o zaman Türkiye'nin alternatif arama çabalarını eleştirmemelidir. Birtakım Amerikan senatörlerinin kaprisleriyle, Türkiye'nin milli güvenliğine dair adımlar hakkında karar vermeyeceğiz. Türkiye her halükarda kendini koruyacak kudret ve güce sahiptir.

Daha sonra soruları cevaplayan Ömer Çelik, “Erdoğan'ın biyografisindeki Türkiye Cumhurbaşkanı ifadesi” hakkında, “Türkiye Cumhurbaşkanı geçiyor. Bu itirazı getirenler, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı itirazı getiriyorlar. Bilmediği için soranlar da var, bir taraf da rejim tartışması çıkarmak için yapıyor bunu. Zaten Türkiye Cumhurbaşkanı demek Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin başı demektir. Geçmiş Cumhurbaşkanları döneminde de bu şekilde yapılmış. TDK diyor ki, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı diye bir ifade tekrar olur. Bu zaten o manaya geliyor. Tartışma yok burada. YSK da bunu bu şekilde kullanmaktadır. Burada 'cumhuriyet ifadesi niye yok' denilecek bir durum değildir” dedi.

Anayasa Mahkemesi’nin HDP’ye verilen Hazine yardımının geri alınması talebini reddetmesine dair soruyu da cevaplayan Çelik, “AYM tek taraflı bakış açısı yürütüyor. Demokrasinin korunmasında en güçlü tedbirler teröre karşı alınmalı. Anayasa Mahkemesinin kararı, zaaf oluşturabilecek bir karardır” dedi.

Ömer Çelik, yıl sonunda genel af çıkarılacağına dair iddialar hakkında ise Şimdiye kadar bu konu hiç gündeme gelmedi” diye konuştu.