AK Partili vekilden Osman Öcalan açıklaması: Bir sakınca görmüyorum

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan’a ilişkin kendisine yöneltilen bir soruya "Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı, öyle bir talebi var ise gömülebilir yani gömülmesinde ben bir sakınca görmüyorum" yanıtını verdi.

AK Partili vekilden Osman Öcalan açıklaması: Bir sakınca görmüyorum

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis, ETV Kayseri televizyonunda bir programa katıldı.

Haber Müdürü Şeyda Ataşır'ın “Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan öldü. ‘Türkiye’ye gömülmesini istiyoruz’ diye bir açıklama yapıldı. Siz bununla ilgili neler söylersiniz?” sorusuna Nergis, “Nerede vefat etti bilmiyorum. Takip etmedim” diye yanıt verdi. Bunun üzerine Ataşır, “Irak’ta” karşılığını verdi.

“Böyle bir talep mi var Türkiye’ye gömülmesi ile ilgili? Haberi sizden duydum” diyen Nergis, konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

"Bu konuyu devletin yetkili kurumları değerlendirir. Benim için, yani ben, şu aşamada, Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı, öyle bir talebi var ise gömülebilir yani gömülmesinde ben bir sakınca görmüyorum."

Osman Öcalan Erbil’de hayatını kaybetmişti

Osman Öcalan, dün (15 Kasım) koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü Erbil’deki Newroz Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

Öcalan, Pirmam ilçesindeki Abdulhadi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze törenine ailesi, Kürdistan Bölgesi'nin siyasi parti temsilcileri, dostları ve pek çok siyasetçi katıldı.

Osman Öcalan kimdir?

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın küçük kardeşi olan Osman Öcalan, 1958 yılında Urfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Amara (Ömerli) köyünde dünyaya geldi.

"Ferhad" kod adını kullanan Osman Öcalan 1978 yılında kurulan PKK'ye katılmadan önce, 2 sene Libya'da yaşadı ve öğretmen eğitim kolejinde eğitim gördü.

1986'da PKK Merkez Komitesi'ne, 1990'larda ise PKK Yürütme Komitesi'ne katıldı.

Osman Öcalan, PKK’den ayrıldıktan sonra 2004’te Erbil’e yerleşmişti. Öcalan evli ve 3 çocuk babasıydı.