Akşener: Netanyahu terörüyle Hamas terörü aynı şeydir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Netanyahu, bir savaş suçlusudur, bebek katilidir. Sivilleri, çocukları öldüren Natenyahu terörüyle müzik festivalinde gençleri tarayan Hamas terörü aynı şeydir. Ve sıfatına bakılmadan hak ettiği gibi bir katil, bir terörist gibi muamele görmelidir” dedi.

Akşener: Netanyahu terörüyle Hamas terörü aynı şeydir

Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Türkiye’nin 24 saat içinde Gazze’ye müdahalede bulunması gerektiği yönündeki çağrısı üzerine ise isim vermeden Bahçeli’ye Gazze’ye gitme önerisinde bulundu.

Akşener, “Buyursunlar sosyal medyada sergiledikleri bu vatanperverliklerini sahada da gösterip Gazze'ye gitsinler. Kınalı kuzularımızın, Mehmetçiğimizin sırtından kahramanlık taslamasınlar. Kendilerine eşlik edecek arkadaşlarını toplayıp süratle Gazze'ye gitsinler” ifadelerini kullandı.

Akşener, partisinin Meclis Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, iktidarın dış politikadaki hemen her meseleyi iç politikaya malzeme etmeyi alışkanlık haline getirdiğini, bu sağlıksız yaklaşımın neden olduğu tutarsızlık ve "zikzakların" ülkeye bedel ödettiğini söyledi.

Bu durumun son örneklerinden birinin İsveç'in NATO üyeliği konusu olduğunu dile getiren Akşener, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkililerinin konuyla ilgili bazı açıklamalarını aktardı.

“Bir devlet insanı ancak bu kadar vicdansız olabilir”

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına da değinen Akşener, İsrail'in Gazze'yi adeta bir atış talimi alanına çevirdiğinin altını çizerek şöyle konuştu:

"Hamas'ın terör saldırılarında binden fazlası sivil olmak üzere bin 400 İsrail vatandaşı hayatını kaybetmişti. İsrail'in karşı saldırılarında ise 4 binden fazla sivil Filistinli hayatını kaybetti. Ölen sivillerin bin 700'ü ise ne acıdır ki çocuktu ve Netanyahu terörünün kurbanı oldular. Rastgele ve vicdansızca atılan bombalar bin 700 çocuğu öldürdü. O bombalar masum insanları, hastanede yeni doğmuş bebekleri, güvenli bir yere ulaşmaya çalışan aileleri öldürdü. Bir çatışma, ancak bu kadar onursuz olabilir. Bir devlet insanı ancak bu kadar vicdansız olabilir. Ama dünya yaşananlara bu kadar kayıtsız kalamaz, kalmamalıdır.

“Amerika, sivil katliamına sponsor oluyor”

İnsanlık suçu işleyenlere karşı ısrarla sergilenen diplomatik nezaket derhal rafa kaldırılmalı ve gerçekler tüm çıplaklığıyla konuşulmalıdır. O gerçek de şudur: Netanyahu, bir savaş suçlusudur, bebek katilidir. Sivilleri, çocukları öldüren Natenyahu terörüyle müzik festivalinde gençleri tarayan Hamas terörü aynı şeydir. Ve sıfatına bakılmadan hak ettiği gibi bir katil, bir terörist gibi muamele görmelidir. Gazze'de savaş suçu, insanlık suçu, terör suçu işleniyor. Ve savaş diye ambalajlanan bu devlet terörüne karşı en büyük tepkiyi vermesi gereken ABD Başkanı 'büyük demokrat' Biden, Netanyahu'ya destek üzerine destek yağdırıyor. Sözde demokrasinin beşiği Amerika, sözde eşitliğin özgürlüğün sembolü Amerika, yüzyılın en vahşi sivil katliamına düpedüz sponsor oluyor.”

“Görevlerinden istifa edip Gazze'ye gitsinler"

Dış politikada barış ilkesini korumanın devlet görevlilerinin asli işi olduğunu belirten Akşener, "İşte bu yüzden devlet insanı kendi kafasına göre racon kesmez. Her daim aklıselimi öne koyarak devletinin temel ilkeleri çerçevesinde ülkesinin ve milletinin menfaatlerini korur. Ancak bugün görüyorum ki bu ilkeden ve devlet insanlığından bihaber olanlar var. 'Mehmetçik Gazze'ye' diye slogan atan şuursuz bir zihniyetin dolduruşuna gelenler var. Üstelik bu dolduruşu 'milliyetçilik' diye pazarlayanlar da var. Milliyetçilik, bu değildir. Milliyetçilik, önce kendi vatanına, milletine, evladına sahip çıkmaktır” dedi.

Başka anaların doğurduğu çocukların sırtından çağrılar yapıp, kabadayı pozları vererek milliyetçi olunamayacağını dile getiren Akşener, "Bu arkadaşlar Gazze'yi de bir vatan toprağı olarak görüyorlarsa ve vermiş oldukları 24 saatlik mühlet ile Netanyahu'yu durduramadıklarına göre, o zaman görevlerinden istifa edip Gazze'ye gitsinler. Buyursunlar sosyal medyada sergiledikleri bu vatanperverliklerini sahada da gösterip Gazze'ye gitsinler. Kınalı kuzularımızın, Mehmetçiğimizin sırtından kahramanlık taslamasınlar. Kendilerine eşlik edecek arkadaşlarını toplayıp süratle Gazze'ye gitsinler. Öyle geniş zaman kipleriyle atılan yüksek desibelli ama eylemden uzak tiratlarla olmaz. Çünkü büyük sözlerin hakkı büyük eylemlerle verilir. Koyarsın canınızı cebine gereğini yaparsın" değerlendirmesinde bulundu.