Aktivistler: Silahla saldıranlar protestocu değil

Kürdistan Bölgesi Süleymaniye kenti ve ilçelerinde başta maaşların gecikmesi nedeniyle başlamıştı ancak kısa bir süre içerisinde resmi binaların yanı sıra parti binalarının yakılması, Peşmerge’ye ateş açılması gibi şiddet olaylarına dönüştü.

Aktivistler: Silahla saldıranlar protestocu değil

Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve siyasi parti yetkilileri, barışçıl gösterilere saygı duyduklarını belirtirken, şiddet eylemlerinin kabul edilemez olduğunu vurguluyor.

K24’e konuşan sivil aktivistler, protestolara karışan ve başkaları tarafından yönlendirilen silahlı grupların olduğunu ve bunların protestocu olmadığını belirtiyor.

Sivil aktivist Selam Kemal, taleplerin barışçıl yollarla dile getirilmesi ve bu taleplerin iktidara ulaşması gerektiğini kaydederek, yaşananların silahlı eylemler olup protesto gösterisi olmadığını ifade etti.

Selam Kemal, resmi kurumların yanı sıra parti binaları ve özel mülkiyetlere saldırmanın sivil gösteri olmadığını vurgulayarak, Peşmerge’yi şehit edenlerin protestocu olmadığını belirtti.

Sivil aktivist Harbi Muhsin ise, protestoların halkın doğal hakkı olduğunu dile getirerek, yaşananların, halkın taleplerini gölgelediğini ve şiddet eylemlerinde bulunanların halkın taleplerini elde etmelerini engellediğini söyledi.

Muhsin, şiddet eylemlerinin, haklarını isteyen kesimlerin ümitsizliğe neden olduğunu belirtti.

Gösteriler maaşların gecikmesi nedeniyle başlamıştı ancak kısa bir süre içerisinde resmi binaların yanı sıra parti binalarının yakılması, Peşmerge’ye ateş açılması gibi şiddet olaylarına dönüştü.

Bazı analistler, savaş isteyenlerin protestolara karıştığını belirtiyor.

/ K24