Amerika bu yıl da Rojava’ya buğday tohumu gönderiyor

Amerikan Kalkınma Ajansı, Rojava’ya buğday tohumu gönderecek. ABD, geçen yıl da Özerk Yönetim'e 3.000 ton buğday tohumu hibe etmişti.

Amerika bu yıl da Rojava’ya buğday tohumu gönderiyor

Rûdaw'a konuşan ziraat mühendisi ve tarımsal ürün geliştirme uzmanı Lamih Mihemed, buğday tohumlarının Rojava’ya gönderilmesinin tohum kıtlığı krizini hafifleteceğini ve buğdayın verimini artıracağını söyledi.

Lamih Mihemed, "Rojava’ya gönderilen bu tohum gerçekten çok önemli; çünkü hem tohumluk hem de tarımsal malzeme sıkıntısı yaşanıyor. Buğday ekiminin çok önemli olduğu Rojava'da genel olarak tohum sıkıntısı yaşanıyor. Yapılan yardım bir bütün olarak kıtlığı önlemez ancak çiftçilerin bir kısmına yardımcı olur” dedi.

Amerikan tohumlarının faydalarından bahseden Lamih Mihemed, "Elbette bu tohumlar Rojava'ya ve çiftçiye ulaştırıldığında verim artacaktır" dedi.

Rojava Özerk Yönetimi, Amude, Til Barak, Til Hamis, Rakka ve Deyrezor'da 360 tarım projesine destek veriyor.

Amerika Birleşik Devletleri, geçen yıl da Özerk Yönetim'e 3.000 ton buğday tohumu teslim etti, ancak Suriye hükümeti tohumların tarımsal hastalıkların yayılmasına neden olduğunu iddia etti.

ABD ise tohumların çeşitli testlerden geçirildiğini ve gönderilen tüm tarım ürünlerinin yerel koşullara uygun olduğunu açıklamıştı.