Trump: Türkiye için talimat verdim

Trump: Türkiye için talimat verdim

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'ye yönelik tüm yaptırımların kaldırılması için talimat verdiğini belirterek DSG Komutanı Mazlum Kobane’ye de IŞİD konusunda güvence verdiği için teşekkür etti.

Beyaz Saray'da Rojava ve Suriye'deki gelişmeler ve Türkiye ile yapılan ateşkes anlaşmasına ilişkin açıklama yapan Donald Trump, "Bugün sabahın erken saatlerinde Türk hükümeti, yönetimime muharebeyi ve Suriye'deki operasyonlarını durduracaklarını, ateşkesi kalıcı hale getireceklerini ve bunun gerçekten de kalıcı olacağı bilgisini iletti” dedi.

“Bu nedenle Hazine Bakanı'na 14 Ekim'de uygulamaya konulan yaptırımların tamamının kaldırılması talimatını verdim" diyen Trump, "Türkiye'ye verdiği taahhütleri yerine getirmemesi halinde, çelik ve diğer ürünlerin ihracatı üzerindeki vergilerin artırılması da dahil yaptırım uygulama hakkımızı saklı tutuyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Suriye’de bir kısım Amerikan askerinin kalacağını belirterek, “Kürtlere harika hizmet verdik. ABD için zafere giden bir yolu seçiyorum. Şimdi Suriye'den çıkıyoruz. 30 gün süreyle kalmamız gerekiyordu ama bu neredeyse 10 yıl önceydi. Birçok hayat kurtardık” şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi ilişkileri olduğunu vurgulayan Trump, “Erdoğan ile çok kısa süre içinde bir araya gelebiliriz” bilgisini paylaştı.

Trump, Rojava-Türkiye sınırındaki ateşkesin korunduğunu ve kalıcı hale getirildiğini vurgulayarak, "20 millik (yaklaşık 32 kilometre) güvenli bölge oluşturuldu" ifadelerini kullandı.

DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi’ye teşekkür eden Trump, Abdi’nin kendisine IŞİD konusunda güvence verdiğini söyledi.

Trump, “Generel Mazlum da harika bir insan. Bize inanılmaz ifadelerle teşekkür etti" diye konuştu.