Antep’te seçmene ‘Vatan Partisi’ şoku

Antep’te yaklaşık bin kişinin bilgileri dışında Vatan Partisi adına Sandık Kurulu üyesi olarak bildirildiği için oy kullanamadığı belirtildi.

Antep’te seçmene ‘Vatan Partisi’ şoku

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde oy kullanmaya başladı. Seçime dair ilk hile haberi ise Antep’ten geldi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Antep’te yaklaşık bin kişi bilgileri dışında Vatan Partisi adına Sandık Kurulu üyesi olarak bildirilmesine dair açıklama yaptı.

Açıklamada seçmemelerin bu nedenle kayıtlı oldukları sandıklarda oy kullanmadığı belirtildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Kayıtlı oldukları sandıklara gittiklerinde durumdan haberdar olan seçmenler ellerinde 142 belgesi de olmadığı için görevli oldukları sandıklarda da oy kullanamamıştır. Duruma ilişkin tutanak tutulmuştur. İlçe Seçim Kurulu “düzenleyeceğimiz belgeyi alırlarsa oy kullanabilirler” cevabını vermiştir. Muhalif seçmenin oy kullanmasını engellemeye yönelik bu hamleye karşı HDP ve Yeşil Sol Parti Seçim Takip ve Koordinasyon Merkezi gerekli girişimlerini sürdürmektedir.”

Öte yandan Antep’in Şahinbey Mahallesi’nde bulunan Kazım Karabekir İlkokulu’nda 58 seçmenin, Vatan Partisi adına başka bölgelerde sandık kurulu üyesi gösterilmesi gerekçesiyle kayıtlı oldukları sandıkta oy kullanmalarına izin verilmedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından bir sandık kurulu başkanının seçmene verdiği pusulaya kendisi oy kullanmaya kalktığı için başkanlığının iptal edildiğini ve gözaltına alındığını duyurdu.