'Babacan'lı, Davutoğlu'lu üçüncü bir ittifak yolda' iddiaları

'Babacan'lı, Davutoğlu'lu üçüncü bir ittifak yolda' iddiaları

Ankara kulislerinde, AKP'ye alternatif oluşturmak için kurulan Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi ve Ali Babacan'ın hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğu yeni siyasi oluşumun, Cumhur ve Millet İttifakı karşısında üçüncü bir ittifak olarak yükselebileceği konuşuluyor.

İYİ Parti'den peş peşe gelen istifalar, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti'li vekilleri kast ederek, "Hiçbir partide siyasi istikrarsızlık olmamalı. Tahriklere kapılmasınlar" sözlerinin yankıları sürerken, siyasette 'üçüncü blok oluşturma mühendisliği' yorumları yapılıyor.

Yeni ittifakın taraflarının Babacan ve Davutoğlu'nun yanı sıra, Saadet Partisi (SP), Demokrat Parti (DP) olabileceği öne sürülürken, bu denklemdeki gücün ise İYİ Parti olacağına işaret ediliyor.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, Bahçeli üçüncü bir ittifak arayışlarını fark ederek İYİ Partili vekillere böylesi bir çağrıda bulundu. 

Habere göre, İYİ Parti’nin “CHP ile mi yoksa SP, DP ve yeni kurulacak partiler ittifakında mı” yer alacağı yeni blokta belirleyici bir unsur olacak. İYİ Parti içinde yerel seçimlerden bu yana 'CHP’nin HDP ile bazı noktalarda yakınlaşmasının rahatsızlık yarattığı' ifade ediliyor. Bu nedenle parti içinde İmamoğlu’nun “kayyım atanan HDP’li belediyelere ziyareti”, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu’nun eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş ile birlikte Demirtaş’ın Devran isimli kitabından uyarlanan oyunu izlemeye gitmesi” gibi durumların sık sık dillendirilmeye başlandığı belirtiliyor.

Bunun “İYİ Parti’nin CHP ile olan ittifakı sonlandırabileceğine” işaret edilirken, İYİ Parti’nin “SP, DP ve yeni partilerin dahil olduğu bir ittifak modelinde yer alabileceği” değerlendiriliyor. Bu hamleyi gören MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de “istifa etmeyi düşünen İYİ Partililere “Tahriklere kapılmayın” mesajını verdiği kaydediliyor.