BAE Devlet Başkanı’ndan Neçirvan Barzani’ye davet

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Erbil Başkonsolosu, BAE Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid el Nahyan’ın resmi davetini Neçirvan Barzani’ye iletti.

BAE Devlet Başkanı’ndan Neçirvan Barzani’ye davet

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bugün Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Erbil Başkonsolosu Ahmed İbrahim El Zaheri’yi kabul etti. El Zaheri, BAE Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid el Nahyan’ın resmi davetini Neçirvan Barzani’ye iletti.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından görüşmeye ilişkin yapılan açıklaya göre, taraflar Kürdistan Bölgesi, Irak ve BAE arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin yanı sıra aralarındaki iş birliğinin genişletilmesinin önemini vurguladı.

Ayrıca Kürdistan Bölgesi ile Irak’taki siyasi ve ekonomik sorunlar, Erbil-Bağdat ilişkileri, bütçe sorunu ile Petrol ve Gaz Yasası’na ek olarak Şengal konusunun da toplantıda ele alınan başlıklar olduğu kaydedildi.

BAE Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid el Nahyan’ın Neçirvan Barzani’yi BAE’ye resmi olarak davet ettiği ifade edilen açıklamada, “Başkan Neçirvan Barzani’ye selam ve saygılarını ileten BAE Devlet Başkanı, ülkesinin Kürdistan Bölgesi ile olan ilişkileri geliştirme isteğini ve bu ilişkilere verdiği önemi belirterek farklı alanlarda iş birliği yapmak istediklerini ifade etti. Ayrıca, taraflar arasında ortak çıkarlar konusunda görüş alışverişi yapmak için Neçirvan Barzani’yi BAE’de ağırlamak istiyor” denildi.

BAE Devlet Başkanı'nın ziyaret davetini kabul etmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Barzani, aralarındaki ilişkilerin iyi bir aşamada olduğunu kaydetti.