Başbakan Mesrur Barzani, Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid el-Mektum ile görüştü

Başbakan Mesrur Barzani, Birleşik Arap Emirlikleri Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid el-Mektum ile görüştü. İki lider, ikili ilişkilerin geliştirilmesini ele aldı.

Başbakan Mesrur Barzani, Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid el-Mektum ile görüştü

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Dubai’de Devlet Başkanı Yardımcısı, Başbakan ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid el-Mektum ile bir araya geldi.

Veliaht Prens Şeyh Hamdan bin Muhammed bin Raşid, Dubai Hükümdarı Birinci Yardımcısı Mektum bin Muhammed bin Raşid ve BAE'nin diğer üst düzey yetkililerinin de hazır bulunduğu toplantıda, Kürdistan Bölgesi ile BAE arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konuşuldu.

Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi hükümetine verdiği desteklerden dolayı BAE'ye teşekkür etti.

Raşid el-Mektum ise Kürdistan Bölgesi hükümeti heyetinin Dubai'deki Dünya Hükümet Zirvesi'ne katılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek ülkesinin çeşitli alanlarda ikili ilişkileri geliştirmeye hazır olduğunu vurguladı.

Başbakan Mesrur Barzani resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Bugün Dubai'de, Dubai Emirliği'nin Başkan Yardımcısı, Başbakanı ve Hükümdarı ekselansları Şeyh Muhammed bin Raşid El Mektum ile bir araya geldik.

Dubai Veliaht Prensi ekselansları Şeyh Hamdan bin Muhammed bin Rashid, Dubai Hükümdar Yardımcısı ekselansları Şeyh Maktoum bin Muhammed bin Rashid ve üst düzey Emirlik yetkilisinin katıldığı toplantıda, Kürdistan Bölgesi ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi beklentilerini görüştük.

Kürdistan Bölgesi hükümetine verdiği sürekli destek için BAE'ye teşekkürlerimizi ilettik.

Ekselansları Şeyh Muhammed bin Raşid, Kürdistan Bölgesi hükümet heyetinin Dubai'de düzenlenen Dünya Hükümet Zirvesi'ne katılımından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki taraf arasındaki ikili ilişkileri çeşitli alanlarda güçlendirme konusundaki istekliliğini vurguladı.”