Başkan Neçirvan Barzani, Cumhurbaşkanı Macron’un Danışmanı Durrell'i kabul etti

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, dün akşam Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Ortadoğu ve Kuzey Afrika İşlerinden Sorumlu Danışmanı Patrick Durrell'i kabul etti.

Başkan Neçirvan Barzani, Cumhurbaşkanı Macron’un Danışmanı Durrell'i kabul etti

Görüşmede, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un beklenen Irak ziyareti, Fransa'nın Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkileri ve Kürdistan Bölgesi'nin durumu hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

İki taraf, Fransa'nın Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerinin önemini vurgulayarak, Fransa'nın IŞİD'e karşı Uluslararası Koalisyon’daki rolünü ve aktif katılımını vurgularken, Fransa'nın Irak'a desteğinin önemi ve gerekliliği konusunda mutabakata vardı.

Kürdistan Bölgesi'nin iç durumuna ilişkin ise her iki taraf siyasi partilerin birlik ve beraberliğinin önemine vurgu yaptı. Başkan Neçirvan Barzani ile Patrick Durrell, Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkiler ve aralarındaki sorunların çözümünü de ele aldı.

Başkan Neçirvan Barzani, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki rolü ve desteğine teşekkür ederek, Kürdistan Bölgesi'nin Bağdat'la yaşanan sorunları anayasaya ve federal sisteme göre çözmeye her zaman hazır olduğunu vurguladı.

Kürdistan Bölgesi'ndeki göçmenler ve bileşenlerin durumu, Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin komşu ülkelerle ilişkileri, IŞİD meselesi, Irak ve Suriye’deki son gelişmeler ile daha birçok farklı konu görüşmede ele alınan başlıklar arasında yer aldı.