Beyaz Saray internet sitesinde 'Rojava' için imza kampanyası başlatıldı

ABD’nin Suriye’den çekilme kararı ve Türkiye’nin Rojava'ya operasyon kararı ardından, Beyaz Saray internet sitesinde Rojava’daki Kürtlere yardım amacıyla “Kürt halkı için insanlık çağrısı ve Türkiye’nin kuzey Suriye’ye girmesine izin vermeyin” başlığı ile imza kampanyası başlatıldı. İmza kampanyasında 100 bine ulaşılması hedefleniyor.

Beyaz Saray internet sitesinde 'Rojava' için imza kampanyası başlatıldı

ABD’nin Suriye’den çekilme kararı ve Türkiye’nin Rojava'ya operasyon kararı ardından,  Beyaz Saray internet sitesinde Rojava’daki Kürtlere yardım amacıyla  “Kürt halkı için insanlık çağrısı ve Türkiye’nin kuzey Suriye’ye girmesine izin vermeyin” başlığı ile  imza kampanyası başlatıldı. İmza kampanyasında 100 bine ulaşılması hedefleniyor.

İmza kampanyasının 100 bine ulaşması halinde Kürtlerin talebi resmi olarak Kongrenin ve ya Beyaz Saray'ın gündemine gelecek. İmza kampanyasının süresi ise Kasım ayının sonu olarak belirlendi.

İmza kampanyasının metni şu şekilde:

“Kürt halkı, her dinden ve milletten insanları kurtardı, az bir imkanla bölgedeki demokrasiyi kuruyorlar. Amerika Birleşik Devletleri Kürt halkının yanında olmalı. Türkiye Kürtlere soykırım yapacak.  ABD  Erdoğan gibi çılgın bir adamı durdurmak için sınıra giderek Kürt dostlarımızı korumalı ve geri çekilmemliyiz" 

Rojava’daki Kürtlere destek amacıyla açılan imza kampanyasında aşağıdaki linkten destek verebilirsiniz:

https://petitions.whitehouse.gov/petition/kurdish-people-defended-call-humanity-and-we-must-not-allow-turkish-inference-northern-syria?fbclid=IwAR3GYTw-BdSFv1Ez51N-tdefhnMp4STyGrs3nch9LzrCDLCImnWeBBT3Rvw