Borrell: AB Kürdistan halkını desteklemeye devam edecek

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB’nin Kürdistan halkının güvenlik, özgürlük ve huzuruna önem verdiğini belirterek, Kürdistan halkını desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Borrell: AB Kürdistan halkını desteklemeye devam edecek

Kürdistan Bölgesi’ne gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Başkan Mesud Barzani’yi Pirmam’daki ofisinde ziyaret etti.

Başkan Barzani’nin basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Başkan Barzani’nin ve Kürdistan halkının özgürlük mücadelesindeki tarihi rolünü övgüyle bahsederek, bu mücadeleyi yakından bildiklerini ifade etti.

Borrell, Peşmerge Güçleri ve Kürdistan halkına IŞİD’e karşı yürüttükleri mücadele ve binlerce göçmene ev sahipliği yapmalarından dolayı teşekkür etti.

Kürdistan halkının güvenlik, özgürlük ve huzurunun Avrupa Birliği açısından önemli olduğunu ve AB’nin Kürdistan halkını desteklemeye devam edeceğini yineledi.

Terörle mücadelede Kürdistan halkına verdikleri destek için Koalisyon’a teşekkür eden Başkan Barzani, de, “Bir milletin direniş iradesi varsa, dostları ve müttefiklerinin desteği de etkili olacaktır” dedi.

Josep Borrell ve Başkan Mesud Barzani görüşmesinde IŞİD’in son zamanlarda yarattığı tehditler de gündeme geldi.

Kürdistan halkının birlik kültürünün, teröristlere halk arasında yer bulmasını engel olduğuna dikkat çeken Başkan Barzani,  terör tehdidinin sürdüğünü ve ortaya çıkış sebeplerinin çözülmediğini dile getirdi.

Irak’ta yapılacak genel seçimlerin de ele alındığı görüşmede iki taraf, seçimlerin nezih ve sorunsuz geçmesini, sonuçlarının da istikrar ve vatandaşların taleplerine karşılık bulması temennisinde bulundu.