Çavuşoğlu'ndan Kasım Süleymani açıklaması

Çavuşoğlu'ndan Kasım Süleymani açıklaması

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İranlı General Kasım Süleymani'nin Irak'ta öldürülmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, geçen yılın değerlendirmesini yapmadan önce, bu yılın ilk gelişmelerine ilişkin de "Kasım Süleymani'nin Irak'ta öldürülmesi bölgemizin barış ve istikrarına ciddi bir risk oluşturdu, tehdit oluşturdu. ABD-İran gerginliğinin diplomasi yoluyla azaltılması için yoğun çaba sarf ediyoruz." ifadesini kullandı.

İlgili tüm taraflarla yakın temas içinde olduklarını belirten Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile telefonda görüştüğünü, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile Almanya Başbakanı Angela Merkel gibi diğer liderlerle de gelecek günlerde görüşeceğini bildirdi.

Öte yandan Çavuşoğlu, “Irak Meclisi'nin ABD ve yabancı askerlerin gitmesi kararı bağlayıcı değil. Süleymani'nin öldürülmesi radikallerin elini güçlendirecek” dedi.