CENTCOM’dan DSG açıklaması!

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), DSG ile yapılan devriyeler ve Türkiye’nin olası bir Suriye ve Rojava operasyonuna ilişkin açıklama yaptı.

CENTCOM’dan DSG açıklaması!
ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile ortak devriyeler konusunda, “DSG ile ortak devriyelerimize Türkiye'nin Suriye'deki saldırıları nedeniyle ara vermiştik, şimdi yeniden başladık” açıklamasını yaptı.
 
Rûdaw'a konuşan CENTCOM Sözcüsü Joe Buccino, Rojava’da sekteye uğrayan devriyelerin yeniden başladığı bilgisini verdi.
 
Buccino, “DSG ile yaptığımız devriyelere yeniden tamamıyla başladık” ifadesini kullanırken Türkiye’nin Suriye ve Rojava’ya yönelik askeri hareketliliğinin IŞİD’e karşı yürütülen mücadeleye tehlikeye attığını belirttti.
 
CENTCOM Sözcüsü “General Kurilla’nın dediği gibi IŞİD bölgesel bir tehdit ve Türkiye’nin her tür askeri hareketi IŞİD’i yenme amacını tehlikeye sokmaktadır” dedi.
 
Öte yandan Buccino, Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın güvenlik konusunda yüz yüze olduğu tehditler konusunda Peşmerge güçleri ve Irak ordusu ile koordinasyon içinde çalıştıklarını dile getirdi.
 
Ortak devriyeler ve operasyonlar askıya alınmıştı
 
CENTCOM, 4 Aralık’ta yaptığı açıklamada, ABD güçlerinin Suriye'de IŞİD'e karşı Suriye Demokratik Güçleri (DSG) ile tüm ortak operasyonları geçici olarak askıya alındığını duyurmuştu.
 
DSG Sözcüsü Aram Henna da Türkiye’nin Rojava’da gerçekleştirdiği hava operasyonları ve olası kara harekatı nedeniyle ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon ile birlikte IŞİD’e karşı operasyonları durdurduklarını bildirmişti.
 
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 20 Kasım’da DSG kontrolündeki birkaç alana yönelik havadan bombardıman başlatmıştı. Saldırılar nedeniyle DSG sınır bölgelerine ve Türkiye yakınlarındaki Suriye muhalefet güçlerinin kontrolü altındaki bölgelere odaklanmasına ve Koalisyon’la ortak operasyonlarını askıya almasına neden olmuştu.