PYNK: 'ENKS ile anlaşmaya az kaldı'

PYNK’den yapılan açıklamada, ENKS ile yürütülen stratejik diyaloğun devam ettiğine dikkat çekilere, uluslararası ve ulusal alanda Kürt halkının haklı davasını temsil edecek genel bir anlaşmaya varılmasına az kaldığı belirtildi.

PYNK: 'ENKS ile anlaşmaya az kaldı'

Kürt Ulusal Birliği Partileri (PYNK), Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi’nin,  Suriye Ulusal Kürt Koseyi (ENKS) ile bir süredir devam eden ancak son zamanlarda durma noktasına gelen “ulusal birlik görüşmelerine devam edilmesi çağrısına” yazılı bir açıklama ile yanıt verdi.

ANHA’da yer alan habere göre, Kürt taraflar arasındaki diyalogun, DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi’nin girişimi ve ABD’nin doğrudan garantörlüğü ile başladığını belirtilen açıklamada, “Kürt ve Kürdistani çevreler ve uluslararası müttefiklerin, bu diyalogu memnuniyetle karşıladığını ifade etti. Çünkü bu diyalogun başarılı olması, Kuzey ve Doğu Suriye’de istikrarın sağlamasında önemli rol oynayacaktır. Bu da Suriye krizinin siyasi çözümünün temeli olacaktır. Kürtler arası diyalog, genel ulusal diyalogun ilk adımıdır. Bu süreçte karşılaştığımız tüm zorluk ve engellemelere rağmen ENKS ve PYNK arasında  birçok konuda anlaşma oldu” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, “Kürt bilincinin oluşacağı, bağımsız siyasi kararların ortaya çıkacağı, Kürt halkının hayallerinin ve umutlarının  gerçekleşeceği, uluslararası ve ulusal alanda Kürt halkının haklı davasını temsil edecek genel bir anlaşmaya varılmasına az kaldığı” kaydedildi.

Taraflar arasındaki diyaloğun başarısının “ulusal dava için stratejik önemde” olduğuna ve devam edeceğine vurgu yapılan açıklamada, PYNK’nin önceki anlaşmalara bağlı olduğunun altı çizildi.

Kürt, Kürdistani, ulusal ve müttefik güçlerin PYNK ve ENKS arasındaki diyaloğa destek vermesini isteyen PYNK ayrıca, Kürt basın kuruluşlarını da iki tarafı bir araya getirmek için çalışma yürütmeye çağırdı.