Davutoğlu: Kürtler bir sorunun adı değil, mağdurudur

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Hakkari’de konuştu. Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yüklenirken Sedat Peker'in iddiaları ile ilgili de dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Davutoğlu: Kürtler bir sorunun adı değil, mağdurudur

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Hakkari’ye gerçekleştirdiği ziyarette önemli açıklamalarda bulundu.

Bölgedeki kanaat liderleriyle bir araya geldiği belirtilen Davutoğlu, “Halkımız 90'lı yılların aktörlerine teslim olmuş AK Partiyle HDP arasına sıkıştırılmak isteniyor. Biz bu kıskacı kıracağız. Ne kayyum ne KCK, sadece demokrasi. Gençlerin yeri dağlar değil, Meclis'tir” diye konuştu.

“Kürt sorunu” tabirine karşı bir açıklama yapan Davutoğlu, “Kürtler bir sorunun adı değildir, bir sorunun mağdurudur” ifadesini kullandı.

Davutoğlu ayrıca, her vatandaşın eşit şekilde yaşaması için zorlu bir yola çıktıklarını ve iktidara geldiklerinde bütün bu baskıların kalkacağını söyledi.

Kendisinin başbakanlıktan ayrıldıktan sonra 90'lı yılların bütün aktörlerinin geri döndüğünün altını çizen Gelecek Partisi lideri, “28 Şubat'ın koalisyon ortağı Bahçeli tekrar geldi ve kısıtlayıcı her türlü şeyi bu ülkeye egemen kılmaya başladı. Sedat Peker'in videolarıyla ortaya çıkan bütün aktörler geri geldi” şeklinde konuştu.

“Halkımız AKP ile HDP arasına sıkıştırılmak isteniyor”

Açıklamasında “Halkımız 90'lı yılların aktörlerine teslim olmuş AK Parti'yle HDP arasına sıkıştırılmak isteniyor. Biz bu kıskacı kıracağız. Ne kayyum ne KCK, sadece demokrasi” ifadesini kullanan Davutoğlu, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Biz tekleştirmeye gelmiyoruz, biz birleştirmeye geliyoruz. Biz buradaki gençleri Meclis'e taşımaya geldik. Gençlerin yeri dağlar değil, Meclis'tir. Sizleri KCK ile kayyum arasına sıkışmaktan kurtaracağız. Başbakan iken net tavır koyup kayyuma izin vermedim. KCK'ya da karşı çıktım. Ne kayyuma ne KCK'ya muhtaç olacaksınız. Biz sınırların ötesindeki Kürt kardeşlerimizi kendimizden ayrı düşünmedik. Biz emperyalistlerin çizdiği bu sınırları duvar gibi görmeyeceğiz.”

“Hakkari’yi Türkiye’nin İsviçre’si yapacağız”

Gelecek Partisi lideri Kürt sorununu çözeceklerine inandığını belirterek, “Bu bölgeyi insanların kaçtığı, göçün yaygınlaştığı bir bölge olmaktan çıkaracağız. Bu dağları tekrar hayvancılığın merkezi kılacağız. 'Türkiye'nin İsviçresi' olacağı bir vilayet yapacağız Hakkari'yi” İfadesini kullandı.