Davutoğlu’nun istifası sonrası Demirtaş’ın sözleri gündem oldu

Davutoğlu’nun istifası sonrası Demirtaş’ın sözleri gündem oldu

AKP’den üç eski milletvekili ile beraber tedbirli olarak kesin ihracı istenen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dün yaptığı istifa açıklamasının ardından HDP’nin cezaevinde bulunan eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın bir konuşması sosyal medyada gündem oldu.

Demirtaş, sosyal medyada gündem olan konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakınında bulunan siyasetçileri kastederek "Göreceksiniz bir günde dönüşecekler. Gün gelecek bizden daha çok Erdoğan'ı eleştirecekler" diyordu.

Demirtaş’ın "Tarihe not düşüyorum" dediği konuşması şöyle:

“Gün gelecek bizden çok Erdoğan'ı eleştirecekler. Bir günde dönüşecekler. Huyları bu. Dönmek, dönüş yapmak onların tarzı. Etrafında şu anda bulunan siyasetçiler, gazeteciler, medya mensupları, göreceksiniz Erdoğan'ın ayağı şöyle bir tökezlesin, gemiyi en başta bunlar terk edecekler. Ve şaşıracaksınız. Bakın şu konuşmam tarihe not düşsün. Diyecekler ki 'Erdoğan, gelmiş geçmiş en despot liderdi. En zalim liderdi 'diyecekler. Bunlar diyecekler şu anda şu bol maaş alanlar var ya... Bu yalaka tayfasından daha fazla Erdoğan'a saldıran kimseyi bulamayacaksınız. Hepimizin önünde koşacaklar. 'Erdoğan şunu etti, şu kadar kötülük yaptı' diye, şu günün yalakaları o günün yalakaları olacaklar. Sizden ricam o gün geldiğinde bu alçakları asla affetmeyin! Bunların burnundan fitil fitil hakkımızı getirelim.”

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP'nin kuruluş ilkelerinden, değer ve söylemlerinden uzaklaştığını belirtmişti. AKP’de siyaset yapma imkânının kalmadığını söyleyen Davutoğlu, yeni bir başlangıç için partiden istifa ettiğini açıklamıştı.