DEM Parti, Batı'da aday göstereceği ilçeleri açıkladı

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Batı illerindeki seçim stratejileri ve MYK'de alınan kararlara ilişkin açıklama yaptı. Doğan, Batıda aday göstereceği ilçeleri açıklayarak “Bizden zorla alınanları geri alacağız” ifadelerine yer verdi.

DEM Parti, Batı'da aday göstereceği ilçeleri açıkladı

Ayşegül Doğan konuşamasına 19 Aralık 1978’de Maraş’ta bir hafta süren katliam, 19 Aralık  2015’de Cizre’deki sokağa çıkma ve hendek olaylarında bir hafta cenazesi sokak ortasında kalan  Taybet Ana ve 19 Aralık 2000’de cezaevlerinde “hayata dönüş” operasyonlarında yaşamını yitiren tutukluları anarak başladı.

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için MYK toplantısında alınan kararlara değinen Doğan, “Bizden zorla alınanları geri alacağız” dedi.

Kayyım atanan bütün belediyeleri halk iradesiyle buluşturacaklarını vurgulayan Doğan, ayrıca yeni kazanımlar elde edeceklerini ifade etti.

Doğan açıklamasında, "Partimiz için seçimler bir yerel seçimden daha fazlası. Bizden zorla alınanı geri alacağız, kayyım atanan belediyeleri geri alacağız. Bunun yanı sıra yeni kazanımlar elde edeceğiz. Parti adımızla çeşitli müzakere ve güç birlikleri kurarak yolumuza devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Kentlerde güç birlikleri kurarak ilerleyeceklerini kaydeden Doğan, Türkiye’nin batısında ilk etapla aday gösterilecek yerleri açıkladı.

Buna göre DEM Parti'nin ilk etapta aday çıkaracağı kentler şöyle:

“Adana'nın Ceyhan, Seyhan ve Yüreğir ilçeleri; Antalya’nın Kepez ilçesi; Mersin merkez, Akdeniz, Toroslar ve Tarsus ilçeleri; İstanbul’un Esenyurt, Sancaktepe, Adalar ve Sultanbeyli ilçeleri; Aydın merkez, Didim, Efeler, Germencik ve Söke ilçeleri; Konya Cihanbeyli ve Kulu ilçeleri; Kocaeli'nin Dilovası ilçesi; İzmir'in Torbalı, Bayraklı ve Menemen ilçeleri; Manisa'nın Gölmarmara, Turgutlu ve Yunusemre ilçeleri; Çanakkale'nin Gökçeada ilçesi; Tekirdağ'ın Çorlu ve Çerkezköy ilçeleri."