Demirtaş ve Kavala kavgası! DP’li Engin yurt hakkında soruşturma başlatıldı

Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Enginyurt ve koruması hakkında, bir televizyon programında gazeteci Latif Şimşek’i darbettikleri için soruşturma başlatıldı.

Demirtaş ve Kavala kavgası! DP’li Engin yurt hakkında soruşturma başlatıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, DP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile gazeteci Latif Şimşek arasında bir televizyon kanalında çıkan tartışma sonucunda Enginyurt ve kendisiyle kanala gelen, resmi görevi bulunmayan koruması hakkında Şimşek'i darbettikleri gerekçesiyle soruşturma başlatığını açıkladı.

Açıklamada, Enginyurt hakkındaki soruşturma evrakının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderileceği kaydedildi.

Ne olmuştu?

Dün akşam TV 100 ekranlarında Pınar Ardor'un sunduğu Gündeme Dair programına konuk olan Cemal Enginyurt ile gazeteci Latif Şimşek arasında tartışma yaşandı.

Gazeteci Şimşek'in Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın yargılanmaları hakkında "Herkes verilen karara saygı duyacak. Kimse bu ülkenin hakimini, savcısını, polisini küçümseyemez" sözlerinin ardından Cemal Enginyurt'un "Bırak bu savunuculuğu, bırak bu işleri" diye cevap vermesiyle birlikte gerginlik yaşandı.

Şimşek'in de "Sen bırak bu işleri" şeklinde tepki göstermesinin ardından iki isim canlı yayında burun buruna geldi.

Gerginliğin ardından 20 dakika programa ara verildi. Sunucu Ardor, yayını tekrar açtığında Enginyurt ve Şimşek, stüdyoda görülmedi.

Ardor, izleyicilerden özür diledi ve programa verilen arada Enginyurt'un korumasının Şimşek'i darbettiğini söyledi.

Şimşek'in darbedildiği anlar kamerada

Yaşanan olay tepki çekerken kanal tarafından olayın ekranlarda yayınlanmayan bölümler bugün servis edildi. Videoda, Enginyurt'un uzun bir süre Şimşek'e karşı hamle yaptığı ancak araya girenler yüzünden başarılı olamadığı görülüyor.

Ancak görüntülerin devamında Enginyurt'un korumasının Şimşek'i darbettiği anlar yer alıyor