Destici’den HDP’nin desteklediği adaya oy verenlere ‘öbür dünya’ uyarısı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “HDP’nin içerisinde olduğu ya da desteklediği bir cumhurbaşkanı adayı desteklenemez, bir ittifak desteklenemez. Öbür dünyada da çok ağır bedel ödemek zorunda kalırlar” diyerek “öbür dünya” için uyardı.

Destici’den HDP’nin desteklediği adaya oy verenlere ‘öbür dünya’ uyarısı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Diyarbakır’a gerçekleştirdiği ziyarette açıklamalarda bulundu.

Destici, Amedspor’un Bursa’da maruz kaldığı muameleye ilişkin olarak da şunları ifade etti:

“Türkiye artık ne Gladio dönemlerine dönemez”

“Şimdi burada esas benim tehlikeli bulduğum şu: Özellikle o ‘Toros’ resimleri efendim bazı figürler bunlar Gladio dönemin Türkiye'sinin fotoğrafları bunlar. Derin devletin iş başında olduğu dönemin fotoğrafları ve simgeleri. Bunlar Bursaspor taraftarının ya da bu ülkedeki herhangi bir takım taraftarının, kendi aklıyla kendi planıyla yapılacak işler değil. Dolayısıyla bizim esas dikkat etmemiz gereken mesele budur. Belli ki bazı çevreler yine Türkiye'yi karıştırmak Türkiye'de birtakım provokatif hadiseler gerçekleştirmek istemektedirler. Bizim esas görmemiz gereken budur. Türkiye artık ne Gladio dönemlerine ya da benzer dönemlere dönemez.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Altılı Masa’dan ayrılıp tekrar dönmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Destici şöyle konuştu:

“Hangi çevreler devreye girdi?”

“Masayı terk etmişti ama daha sonra hangi akıl, üst akıl, alt akıl, yan akıl, orta akıl, hangi akıl devreye girdi, hangi çevrelerden dışarıdan devreye girdi, kimler kulağına ne fısıldadı, parti içi istişareler dünkü izlediğimiz kadarıyla masaya dönmemesini söylüyordu. Yani il başkanları ile yaptığı toplantıda Meral Hanım'a tam destek çıktı, ona aday olarak görmek istedikleri açıklandı yapılan toplantıda Meral Hanım'a tam destek çıktı. Efendim işte Başkanlık Divanı, merkez yönetimde yapılan toplantıda tam destek çıktı, parti içinde bu kadar güçlü destek varken acaba hangi güçler devreye girdi de hangi çevreler devreye girdi de Meral Hanım, efendim işte 2 belediye başkanının Cumhurbaşkanı Yardımcısı yapılması şartıyla masaya döndü.”