DEVA Partisi HDP İzmir İl Örgütü’nü ziyaret etti

DEVA Partisi İzmir il ve ilçe yöneticileri Deniz Poyraz'ın katledildiği saldırı nedeniyle HDP İzmir il örgütüne dayanışma ziyaretinde bulundu.

DEVA Partisi HDP İzmir İl Örgütü’nü ziyaret etti

Heyette DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, Konak İlçe Başkanı Alev Özegeli, Gençlik Çalışmaları üyesi Burak Gamze ile İl Yönetim Kurulu üyeleri Cemalettin Baştaş, Oğulcan Uzun, Aras Akkiraz, Esat Olgun ve Yelda Arslan yer aldı.  

Kendilerini karşılayan HDP İl Eş Başkanlarına taziye dileklerini ileten DEVA Partisi İl Başkanı Seda Kaya Ösen, parti binasını koruma görevinin iktidarda olduğunu söyledi.

Ösen, “Şiddeti özendiren ve kutuplaştıran dilin sonunda gencecik canları alması, sizlerin hayatını tehlikeye düşürüyor olmasının bir terör örgütü saldırısı olduğunu düşünüyoruz. Bir daha hiçbir siyasi partinin böyle bir şey başına gelmesin. Siyasi partilerin en üst kademelerinden en alt kademelerine kadar tüm çalışanlarının can güvenliğinin sorumluluğu iktidardadır. Biz böyle düşünüyoruz. Korumakta onların görevidir. Bir ihmal varsa, bu da onların ihmalidir. Toplumu gererek, insanları kötüleyerek, hedef göstermenin sonucunun ne olduğunu hep beraber gördük. Umarız ülkemizdeki siyasi cinayetlerde bu artık son olur. Toplumumuz tekrar barış ortamında bir birleşme ve iyileşme dönemine geçer” diye konuştu.