Devrim Muhafızları komutanı İran'ın İHA ihraç ettiğini söyledi

Devrim Muhafızları'nın havacılık komutanı Tuğgeneral Amir Ali Hajizadeh Meşhed'deki Firdevsi Üniversitesi'nden "Geçmişte dikenli tel ithal ediyorduk, ama şimdi insansız hava araçları ihraç ediyoruz" dedi.

Devrim Muhafızları komutanı İran'ın İHA ihraç ettiğini söyledi

 

İran  İslam Devrim Muhafızları Kolordusu (IRGC), diğer ülkelere insansız hava araçları ve füzeler ihraç ettiğini söyledi.

İran medyasına göre, İran Devrim Muhafızları'nın havacılık komutanı Tuğgeneral Amir Ali Hajizadeh Pazartesi günü Meşhed kentindeki bir üniversitede, geçmişte dikenli tel b ithal ediyorduk, ama şimdi insansız hava araçları ihraç ediyoruz dedi .

Hajizadeh, İran'ın yerli askeri endüstrisine övgüde bulundu ve şunları ekledi: "Kuşkusuz, bu yol bilgi temelli bölümler, üniversiteler ve askeri seçkinler arasında bir ilişki kurularak döşenmiştir."

İran daha önce Venezuela ve Etiyopya'ya insansız hava araçları tedarik etmişti, ancak şu anda Rusya pazarına odaklanıyor.

Son zamanlarda İran, Moskova'da insansız hava araçları sergileyen bir askeri donanım sergisine katıldı.

Amerika Birleşik Devletleri daha önce İran'ın Ukrayna'yı işgaline devam ederken Rusya'ya insansız hava araçları tedarik edebileceğine dair endişelerini dile getirmişti.

ABD ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan , Haziran ayında bir Rus heyetinin İran'ı ziyaret ettiğini açıkladıktan sonra Temmuz ayında  CNN'e verdiği demeçte, "İran hükümetinin Rusya'ya silah yetenekli İHA'lar da dahil olmak üzere birkaç yüz İHA sağlamaya hazırlandığı bilgisine sahibiz" dedi .

ABD, Devrim Muhafızları'nı "terörist" bir örgüt olarak görüyor ve İran'ın 2015 nükleer anlaşmasını yeniden başlatma müzakereleri sırasında İran ordusunun bir kolu olan örgütü listeden çıkarma taleplerini reddetti.

İran yapımı insansız hava araçları, Irak ve Yemen de dahil olmak üzere Ortadoğu genelinde ve iddiaya göre Suudi Arabistan'ın petrol tesislerine yönelik saldırılarda sıklıkla kullanılıyor