Diyarbakır yarın Kürt Dil Bayramı yürüyüşüne hazırlanıyor

Diyarbakır’da 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı kutlama etkinliği kapsamında kenteki siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri öncülüğünde geniş katılımlı bir yürüyüş yapılacak. Dil Bayramı kapsamında 8 Mayıs’tan bu yana çeşitli etkinlikler yapıldı. Yapılan etkinliklerin finali de yarın anadilde eğitim hakkı için kitlesel yürüyüş ile gerçekleştirilecek. Yürüyüş yarın saat 16.00’da Bağlar ilçesinde bulanan NCT önünden başlayarak Koşuyolu Parkı’na kadar sürecek. Yürüyüşe Diyarbakır’ın tüm ilçelerinin yanı sıra çevre illerden de yoğun katılım sağlanması bekleniyor.

Diyarbakır  yarın Kürt Dil Bayramı yürüyüşüne hazırlanıyor
Diyarbakır’da 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı kutlama etkinliği kapsamında kenteki siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri öncülüğünde geniş katılımlı bir yürüyüş yapılacak. Dil Bayramı kapsamında 8 Mayıs’tan bu yana çeşitli etkinlikler yapıldı. Yapılan etkinliklerin finali de yarın anadilde eğitim hakkı için kitlesel yürüyüş ile gerçekleştirilecek.
 
Yürüyüş yarın saat 16.00’da Bağlar ilçesinde bulanan NCT önünden başlayarak Koşuyolu Parkı’na kadar sürecek. Yürüyüşe Diyarbakır’ın tüm ilçelerinin  yanı sıra çevre illerden de yoğun katılım sağlanması bekleniyor.