Diyarbakır'da iki günde 25 hektar arazi yandı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde henüz bilinmeyen bir sebeple başlayan yangın, yaklaşık 18 saat sonra kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle 250 dönümlük ormanlık alan kül oldu.

Diyarbakır'da iki günde 25 hektar arazi yandı

Lice'nin kırsal Arıklı (Huseynig), Karahasan ve Serin (Pirik) köyleri arasında otluk ve meşe ağaçlarının bulunduğu alanın birkaç noktasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğünden ve çevre illerden ekipler sevk edildi.

Lice Kaymakamlığı yangının kontrol altına alındığını ancak itfaiye ekiplerinin tedbir amaçlı soğutma çalışmaları yürüttüğünü bildirdi.

Rûdaw’a konuşan Diyarbakır Orman İşletme Müdürü Davut Ayzit, “Ormanlarımızda genellikle meşe ağaçları bulunuyor. En büyük neden kuru otlar yoksa ağaçlar kolay kolay yanmaz. Yangın kontrol altına alındıktan sonra rüzgarın etkisiyle tekrar başladı” dedi.

Yangının başladığı sırada ormanda mahsur kalan iki vatandaşın kurtarıldığı, ormana yakın köylerde bazı evlerin tahliye edildiği öğrenildi.

Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü ekibinde yer alan Mehmet Güler, “Elbette tehlikeliydi. Diyarbakır’dan gelen ekiplerin yardımı ile zorla kontrol edebildik” dedi.

17 Temmuz günü başlayan yangın, yaklaşık 18 saat sonra kontrol altına alınabildi.

İtfaiye ekibinden Nizamettin Yıldız, “Dün akşamdan beri söndürmeye çalışıyor. Nihayet kontrol altına aldık. Soğutmasını da bitireceğiz” dedi.

Yangında 250 dönümden fazla meşe ve palamut ağaçlarının bulunduğu ormanlık alan kül oldu.