DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi'den Efrin mesajı:

DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi, Türkiye’nin Rojava’nın Efrin kentine yönelik harekatının 4. Yılına ilişkin bir mesaj paylaştı.

DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi'den Efrin mesajı:

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, Türkiye ve bağlı grupların Rojava’nın Efrin kentine 18 Mart 2018’de başlattığı harekata ilişkin paylaşımda bulundu.

DSG Genel Komutanı Abdi, Arapça olarak paylaştığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Zeytin kenti Efrin'de dört yıldır devam eden işgal ve soykırım devam ederken, Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası toplum Efrin halkına karşı sorumluluklarını hâlâ görmezden geliyor.

İşgali sona erdirmek, Efrin halkının güvenli bir şekilde topraklarına ve yuvalarına dönmesi, insanlığa inanan herkesin davası olduğu gibi bizim de davamız ve sorumluluğumuzdur.”

Efrin’e yönelik harekatın ağır bilançosu

Türkiye’nin Efrin’e 18 Mart 2018'de düzenlediği askeri harekatın üzerinden 4 yıl geçti. 4 yıldan bu yana Efrin bölgesi yoğun insan hakları ihlalleriyle gündeme geliyor.

Türkiye’nin askeri harekatına silahlı örgütler de katılmıştı.

Bu 4 yılda Türkiye merkezli silahlı gruplar tarafından Efrin’de yağmalama, öldürme, demografik değişim gibi suçlar işlendi.

Kürt örgütleri ve siyasi partilerin protestolarına rağmen Efrin hala Türkiye'nin kontrölü altında.

Türkiye ordusunun bombardımanı ve topçu ateşi ile silahlı grupların saldırıları nedeniyle Efrin’deki 4 yıllık bilanço şöyle:

  • 700 sivil hayatını kaybetti
  • 7.400 kişi kaçırıldı, yarısının akıbeti hala bilinmiyor
  • 68 okul yıkıldı
  • 28 trafo merkezi yıkıldı
  • Bir dizi mezarlık ile birlikte 15 dini türbe tahrip edildi
  • 1 milyon 300 bin zeytin ağacı kesildi

Ayrıca kentte yaşanan saldırılar nedeniyle yüz binlerce Kürt evlerini ve topraklarını terk etti. Kürtlerin terk etmek zorunda bırakıldıkları yerlerle Arap ve Türkmenler yerleştirildi.