DSG yönetimi altındaki bölgelerde genel seferberlik ilan etti

Demokratik Suriye Güçleri Askeri Konseyi, Pazartesi günü Rojava Kürdistanı’nda kontrolü altındaki bölgelerde genel seferberlik ilan etti ve Türkiye sınırındaki birliklerine askeri takviye gönderdi.

DSG yönetimi altındaki bölgelerde genel seferberlik ilan etti

Suriye Demokratik Güçleri, Türkiye’nin olası yeni askeri operasyonuna karşı genel seferberlik kararı aldı.

Şarku'l Avsat'ta yer alan habere göre, Haseke'nin güneyindeki Şaddadi ilçesinde konuşlanan ABD ordusu ve Uluslararası Koalisyon güçleri, Suriye Demokratik Güçleri Güçleri ile gerçek mühimmat ve silahla tatbikat yaptı.

Bu gelişmeler, Türkiye'nin SDG kontrolündeki bölgelere askeri operasyon başlatma yönündeki açıklamalarını ve Ankara'nın Tahran'daki "üçlü zirve"de Tel Rıfat ve Münbiç bölgelerine askeri harekat için Tahran ve Moskova'dan yeşil ışık beklentisini ifade etmesiyle aynı zamanda gerçekleşti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Halep'in doğusundaki Menbiç kırsalındaki savaş alanlarında Şam güçlerine yeni takviyelerin ulaştığını ve Menbiç'te, askerlerle dolu çok sayıda otobüsün Rus kuvvetleri eşliğinde Türkiye destekli gruplara karşı savaş alanlarına ulaştığını ve bölgedeki mevzilere konuşlandığını belirtti.