DSG'den Newroz mesajı

Suriye Demokratik Güçleri(DSG) Genel Komutanlığı, Newroz dolayısıyla mesaj yayımladı.

DSG'den Newroz mesajı

Yayınladığı mesaj ile Newroz Bayramı’nı kutlayan DSG Genel Komutanlığı, “21 Mart Newroz Bayramı ile başlayan özgürlük ateşi, IŞİD’in yok edilmesiyle tarihte benzersiz bir iz bırakarak başta Ortadoğu halkları olmak üzere bütün dünya halklarına armağan edilmiştir” dedi.

Açıklamada "21 Mart Newroz Bayramı ile başlayan özgürlük ateşi, IŞİD’in yok edilmesiyle tarihte benzersiz bir iz bırakarak başta Ortadoğu halkları olmak üzere bütün dünya halklarına armağan edilmiştir. 23 Mart 2019’da YPG, YPJ ve DSG birliklerinin öncülüğünde ve uluslararası koalisyonun desteğiyle bütün insanlığın başına bela olan IŞİD çeteleri coğrafik açıdan yok edildi.

Kobanê direnişi, benzersiz bir direnişle IŞİD’i yenerek insanlık tarihine adını yazdırdı. Halifeliğin başkentiyle devam eden savaşlar 5 yıl içerisinde büyük bir mücadeleyi ortaya çıkardı. Bu savaş, 2019 yılında IŞİD çetelerinin son kalesi olan Bağuz’da devam etti. IŞİD çetelerini coğrafik açıdan yok eden birliklerimiz bu başarıyı bütün dünyaya armağan etti. On binlerce kişinin şehit düştüğü ve yaralandığı bu savaş kahramanlıkla devam ediyor. Birliklerimiz, binlerce IŞİD çete üyesi yakalayıp, çete ailelerini Özerk Yönetim’in kurduğu kamplara yerleştirerek kontrolü sağladı.

Binlerce insanın içinde yaşadığı bu kamplar, bugün IŞİD çete üyelerinin yeniden örgütlenmesine zemin hazırlamakta. Bütün bu gelişmelere rağmen uluslararası güçler tutuklu IŞİD üyeleri için gerekli adımları atmadı. Bu durum bölgenin ve bütün insanlığın yeniden büyük tehlikeler altına girmesine neden oluyor." denildi.

Türkiye ve Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu'nun(SMO) Rojava'da gerçekleştirdiği saldırılara dikkat çekilen açıklamada bölgedeki bütün güçlere sorumluluk alma çağrısı yapıldı.

Açıklamanın devamında şöyle denildi:

"2019 yılında IŞİD’e karşı kazandığımız zafer binlerce şehidimizin fedai ruhuyla elde edildi. Direnişi ile tarihi yeniden inşa eden şehitlerimizi saygıyla anıyor ve halkımıza saygılarımızı iletiyoruz. YPG, YPJ ve DSG birliklerimiz sadece Rojavayê Kurdistan’ın değil aynı zamanda özgür bir Suriye’nin de garantisidir.

Bütün dünya halklarının 2021 Newroz’unu kutluyor, özgürlük ateşinin her zamankinden daha fazla gürleşmesini umut ediyor ve Newroz’u büyük bir coşkuyla kutluyoruz.”

 

Nerina Azad